Властите в Украйна съобщиха, че са ексхумирали телата на десетки

...
Властите в Украйна съобщиха, че са ексхумирали телата на десетки
Коментари Харесай

Покъртителни находки в Украйна, властите разследват за жестокости

Властите в Украйна оповестиха, че са ексхумирали телата на десетки хора, в това число цивилни жители и едногодишно бебе, с цел да дефинират аргументите за тяхната гибел, откакто съветските войски се отдръпнаха от два неотдавна освободени града в източната част на Донецка област, съобщи Ройтерс.

" Това са локални цивилни жители и наши бранители, военнослужещи от въоръжените сили ", съобщи регионалният шеф на Донецка област Павло Кириленко, до момента в който зад него правосъдни лекари в бели костюми се движеха към един от обектите в гробището в Лиман, отвоювано от съветските сили на 1 октомври.
-->
Кириленко съобщи, че в града са ексхумирани телата на 55 души, в това число цивилни. Канцеларията на основния прокурор заяви, че на гробището в Нова Масляковка управляващите са преброили 110 изкопа, в които има гробове, в това число и на деца. " Най-малката е единствено на една година ", се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на службата. " Тя е заровена до цялото си семейство ".

Кириленко съобщи, че предварителните резултати от проучването на ексхумираните тела демонстрират, че гибелта е настъпила вследствие на " пострадвания от експлозиви и снаряди, пострадвания от патрони ". " Не изключваме и изтезания, изключително измежду цивилните жертви ", сподели той. Но единствено правосъдните медицински специалисти ще могат да кажат сигурно, добави регионалният шеф. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери от самостоятелни източници аргументите за гибелта на заровените хора или по кое време тя е настъпила.

Прокуратурата заяви, че на различен обект в град Святогорск чиновниците на правоохранителните органи са ексхумирали 34 тела, като по някои от тях е имало следи от насилствена гибел, в това число огнестрелни рани, фрактури на ребрата и черепа, пострадвания от мини и експлозиви.

Украинските управляващи нееднократно са упреквали съветските войски в осъществяване на жестокости в окупираните територии - обвиняване, което Москва отхвърля.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР