Властите в Шанхай съобщават днес за продължаващ ръст на новите

...
Властите в Шанхай съобщават днес за продължаващ ръст на новите
Коментари Харесай

Расте броят на новозаразените с коронавирус в Шанхай

Властите в Шанхай оповестяват през днешния ден за продължаващ растеж на новите случаи на ковид макар частичния локдаун в китайския мегаполис, предиздвикал жителите да се втурнат към супермаркетите, с цел да се запасяват с хранителни и други артикули, съобщи Франс прес.

В последните дни икономическата столица на Китай се трансформира в епицентър на обвързвана с разновидността Омикрон нова вълна от коронавирус, която стартира да се форсира при започване на март и подлага на тестване китайската тактика за " нулев коронавирус ".

Здравното министерство заяви за 4477 нови случая в Шанхай през днешния ден, при 3500 през вчерашния ден. Този брой е непретенциозен в международен мащаб, само че е забележителен за Китай, където от пролетта на 2020 година новите случаи за денонощие рядко надвишават 100.

От през вчерашния ден източната половина на Шанхай е в четиридневен локдаун. От 1 април в локдаун ще бъде западната част на града. Властите аргументират решението си за затваряне на два стадия с икономическите последствия, които би имало цялостно блокиране на града. Внезапното оповестяване на мярката в неделя вечерта докара до напор на купувачи в супермаркетите в западната част (които ще работят до четвъртък) и в този момент стелажите в магазините са опразнени, като че ли там е бил осъществен обир.

„ Цените на стоките порастват и хората изпадат в суматоха “, сподели за Агенция Франс Прес локален пенсионер.

Освен в Шанхай в локдаун са и милиони хора в Североизточен Китай, на повече от 2000 км от града. Граничещата със Северна Корея провинция Цзилин е един от най-засегнатите от епидемията региони. Според локалните медии през последните седмици там са били отворени 19 краткотрайни лечебни заведения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР