Властите в северната ни съседка образуваха три наказателни дела след

...
Властите в северната ни съседка образуваха три наказателни дела след
Коментари Харесай

Румънски медии твърдят, че все още има теч на газ в Креведия

Властите в северната ни съседка образуваха три наказателни каузи след детонацията на газостанция в румънския град Креведия. Силният гърмеж лиши живота на двама души, а 59 други бяха ранени.

Периметърът остава отпецен. Продължава и обливането с вода на третия контейнер, с цел да не се стигне до нова детонация, защото температурите в региона на гърмежите доближават до 40 градуса.

Ситуацията остава под надзор. Някои румънски медии настояват, че към момента има теч на газ от контейнер, ситуиран на станцията за пропан-бутан.

Тъй като сега следователите не могат да отстранят газа благодарение на кранове, поради обстоятелството, че съществува риск от детонация, те изчакват този газ да изтече по натурален път. В момента на мястото на детонацията в Креведия се намират повече от 15 пожарникари, които работят с четири специфични пожарни автомобила и охлаждат трите цистерни.

Властите са направили обиск в централния офис на фирмата-собственик „ Флагас “. Въпреки че газостанцията е работела без лиценз, от общината на град Креведия обявиха, че всичко при тях е изрядно.

В позиция до медиите притежателят съобщи, че се тормози за потърпевшите, само че не обясни за какво оборудването е работело без лиценз.

Румънската прокуратура продължава да желае най-тежките обвинявания за отговорните.

Първата версия на обвиняването за случилото се демонстрира, че детонацията е била провокирана от водач, който желал да прелее газ с маркуч в празен контейнер. Неофициално спряганата версия беше за хвърлена запалена цигара до цистерната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР