Властите в северната афганистанска провинция Кундуз отново разрешиха на момичетата

...
Властите в северната афганистанска провинция Кундуз отново разрешиха на момичетата
Коментари Харесай

В афганистанска провинция разрешиха на момичетата да се върнат на училище

Властите в северната афганистанска провинция Кундуз още веднъж позволиха на девойките да посещават занятията в междинните учебни заведения. Това заяви локалната телевизия “1 Ти Ви “, представена от ТАСС.

Според малкия екран в няколко междинни учебни заведения, в които учат деца от 13 до 18 години, ученичките се завърнаха към образованието съвсем месец откакто представители на талибаните вкараха, по личните им думи, краткотрайна възбрана за приемане на обучение от девойки, с цел да основат съответстващи на ислямските правила условия.

Своята позитивна оценка на известията от Кундуз към този момент изрече, в частност, представителството на Европейския съюз в Афганистан.
свързани новини4001на 23.05.20165232на 28.04.2016
" Новината за това, че някои междинни учебни заведения в Кундуз още веднъж отвориха вратите си за девойки, е добър знак. Надяваме се, че доста учебни заведения в страната ще последват този образец. Момичетата имат равни права за обучение с момчетата и тяхното обучение ще помогне да се направи обществото още по-добро ", уточни представителството в изказване, оповестено в акаунта му в Туитър.

На 19 септември в афганистанските учебни заведения се възобновиха образователните занятия, само че до тях бяха позволени единствено момчета и преподаватели мъже.

По-късно представителят на талибаните и заместник-министър на информацията и културата във краткотрайното държавно управление на страната Забиула Муджахид акцентира, че девойките ще бъдат позволени в учебните заведения единствено откакто там приключи подготвителната работа за разделянето на класовете и разпределението на учителите, съобщи Българска телеграфна агенция.
свързани новини9477на 25.04.2016
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР