Властите в САЩ обсъдиха възможността за провеждане на първия ядрен

...
Властите в САЩ обсъдиха възможността за провеждане на първия ядрен
Коментари Харесай

САЩ умуват за ядрен опит след 28 години

Властите в Съединени американски щати разискаха опцията за осъществяване на първия нуклеарен опит от 1992 година насам, написа вестник The Washington Post,

Според изданието този въпрос е издигнат предишния петък на среща на американски чиновници от отдели, участващи във въпросите на националната сигурност. Тогава не е било реализирано съглашение за осъществяване на нуклеарния опит. Един от чиновниците е споделил на изданието, че полемиките не престават.

Един върховен чиновник на администрацията означи, че демонстрирането на Москва и Пекин, че Съединени американски щати могат да проведат " бърз опит ", може да даде преимущество на Съединени американски щати в договарянията за надзор на оръжията, към които Вашингтон желае да притегли освен Русия, само че и Китай.

Изданието показва, че по време на срещата са зародили съществени различия във връзка концепцията за осъществяване на нуклеарен опит.

Според The Washington Post, последователите на неразпространението на нуклеарните оръжия считат, че възобновяването на нуклеарните тествания може да докара до дестабилизиращи последствия.

На 13 юни 2019 година Разузнавателното ръководство на Министерството на защитата направи документално изказване, в което съобщи, че Русия " организира опити с нуклеарно оръжие, водещи до нуклеарни детонации ".

 Руският външен министър Сергей Лавров на 31 май същата година ги назова " налудничави " спекулации. В Русия е в действие мораториум върху нуклеарните проби съвсем три десетилетия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР