Властите в Съединените щати отменят изискванията за тестване за коронавирус

...
Властите в Съединените щати отменят изискванията за тестване за коронавирус
Коментари Харесай

САЩ отменят тестването за коронавирус за всички пътници от чужбина

Властите в Съединените щати анулират условията за тестване за ковид за всички пасажери от чужбина. От среднощ в неделя се отстранява едно от последните към момента настоящи ограничавания за пътешестване.

Директорът на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите Рошел Валенски подписа заповедта, съгласно която от неделя за интернационалните пътувания до Съединени американски щати към този момент не се изисква негативен тест за Covid-19.

След 3 месеца би трябвало да бъде направена преценка на тази смяна. Ако се появи нов вид, може да бъде въведено още веднъж условието за тестване преди пътешестване. След като преди 2 месеца федерален арбитър анулира условието на Центровете за надзор на болесттите за носене на маски, към този момент не се изискват маски при пътешестване в самолети, на летища и туристически центрове, както и в публичния превоз.

За тези обаче, които не са американски жители, при влизането в страната остава условието да показват документ, че са изцяло имунизирани против Covid -19. Гражданите на Съединени американски щати не са длъжни да показват доказателство за ваксина, само че се предлага да останат у дома и да се слагат под карантина в продължение на пет цялостни дни след пътуването.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР