Властите в руската столица обсъждат затварянето на нощните клубове и

...
Властите в руската столица обсъждат затварянето на нощните клубове и
Коментари Харесай

Москва става затворен град заради коронавируса

Властите в съветската столица разискват затварянето на нощните клубове и питейните заведения в мегаполиса, поради огромния брой случаи на ковид. За денонощие новооткритите носители на COVID-19 в Москва са рекордните 3701.

Драматична е ситуацията и в цялата страна, където за петък новите случаи на вируса са 12 126. Ден преди този момент здравните управляващи оповестиха, че Русия претърпява втора вълна от ковид.

Заради влошената епидемиологична конюнктура в Москва за две седмици бе анулиран безплатният транспорт на пенсионери и деца в градския превоз в столицата. Ден преди този момент стана ясно, че московските управляващи разискват връщането на по-строгите ограничения против разпространяването на ковид в мегаполиса.

Според осведомени източници, след 2 седмици може да затворят порти моловете и кината. По-рано се заприказва за затваряне и на учебните заведения. За крайната мярка оповестиха от локалната администрация, уточнявайки, че децата още веднъж ще минат на отдалечено образование.

Заради разпространяването на COVID-19, по-рано кметът Сергей Собянин издаде декрет, с който разпусна учениците в двуседмична почивка от 5 до 18 октомври. Очаква се те да преминат на онлайн образование от 19 октомври. Освен това беше разгласен публично размерът на санкцията за московските компании, които не пратят най-малко 30% от личния състав си на работа от у дома. Те ще заплащат до 1 млн. рубли или близо 11 000 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР