Властите в Милано забраниха пушенето на открито. Причината – проучване,

...
Властите в Милано забраниха пушенето на открито. Причината – проучване,
Коментари Харесай

В Милано забраняват пушенето на открито

Властите в Милано не разрешиха пушенето навън. Причината – изследване, съгласно което 8 % от фините прахови частици в града били породени от цигарения пушек, съобщи Марица.

Ана Сотирова живее в Милано от съвсем 15 години, споделя, че като пушач не е сюрпризирана от наредбата. Хората като нея  към този момент няма да могат да пушат в радиус от 10 метра до други жители.

" Едва ли някой ще тръгне в действителност да ги мери тези 10 метра. Това допускам се оставя на нас, елементарните жители и на нашето съзнание да пушим там, където сме задоволително изолирани от останалите ", счита тя.

Оказва се, че пандемията от COVID-19 е тясно обвързвана с тютюнопушенето.

" Всяка мярка, която понижава честотата на тютюнопушенето в дълготраен проект е мярка, която оказва помощ да се оправяме по-лесно със всички инфекции, освен с Коронавирус, тъй като сега той е настоящ, само че по принцип пушачите боледуват по-често от всички други инфекции ", разяснява пред Нова тв пулмологът доктор Александър Симидчиев.

А равнището на фините прахови частици в реалност пораства поради цигарения пушек.

" Има две аргументи съответно по време на пандемия фините прахови частици да са проблем. Едното е, че те носят в себе си химикал. Второто е частицата, която плува във въздуха, тя има грапава повърхнина и върху нея може да се прикрепят редица други субстанции или микроорганизми в това число бактерии, в това число и вируси ", изясни медикът.

Властите в Милано са планували и санкции за нарушителите от 40 до 240 евро. Засега обаче пушачите ще се разминават единствено с предизвестия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР