Властите в Мексико наложиха санкции на петима служители, отговорни за

...
Властите в Мексико наложиха санкции на петима служители, отговорни за
Коментари Харесай

Властите в Мексико наложиха сурови наказания след ексцесии на футболен мач

Властите в Мексико постановиха наказания на петима чиновници, виновни за защитата по време на мач от локалното състезание, на който феновете по трибуните си устроиха всеобщо сборичкване, приключило с 26 ранени, трима от които в сериозно положение, заяви АП.

Гуадалупе Мургуя, основен секретар на щата Керетаро съобщи, че е преустановен контракта на частната охранителна компания, виновна за сигурността на стадиона. Сред отстранените чиновници са служител на реда, човек от гражданска отбрана и трима души, виновни за подготовката за реакция при положение на ексцесии.

Всички мачове в елитната дивизия на Мексико в неделя бяха отсрочени поради всеобщия пердах по време на мача сред Керетаро и гостуващия първенец Атлас от Гуадалахара. Срещата бе прекъсната в 62-а минута поради сбивания на разнообразни места по трибуните. Охранителите отвориха изходите на стадиона, с цел да може мирните последователи, измежду които дами и деца, да избягат от бойните подиуми.

Властите в Керетаро оповестиха, че единствено седем от потърпевшите остават в болница, а други 19 са изписани, само че трима остават в тежко положение.

Губернаторът от Гуадалахара Енрике Алфаро изрази съмнение, че сбиването по трибуните не е елементарна кавга сред ултраси, а почистване на сметки сред престъпни групировки.

"Това не беше нормално сдърпване сред футболни почитатели ", сподели Алфаро.

От ФИФА също взеха отношение по случая и дефинираха събитията като неприемливи.

"ФИФА остро осъжда този случай и се надява локалните управляващи да наложат обективни санкции ", обявиха от централата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР