Властите в китайската провинция Хубей заявиха, че са изградили над

...
Властите в китайската провинция Хубей заявиха, че са изградили над
Коментари Харесай

Китай построи 70 нови медицински заведения за борба с контравируса

Властите в китайската провинция Хубей обявиха, че са построили над 70 спомагателни медицински заведения в селските региони, с цел да засилят битката против разпространяването на новия вид ковид , предава TACC.
Това заяви китайската осведомителна организация „ Синхуа “, като се базира на провинциалната администрация.
Тези ограничения би трябвало да разширят контрола на управляващите върху разпространяването на вирусното заболяване в селските региони на провинцията, които са най-засегнати от ковид. Местните управляващи също правят просветителна активност измежду селското население и популяризират информация за заболяването и нужните превантивни ограничения, които могат локалните поданици да вземат, съобщи БГНЕС. 
По-рано китайските управляващи оповестиха началото на построяването на две профилирани лечебни заведения за лекуване на пневмония в Ухан (административен център на провинция Хубей). Първото здравно заведение с хиляда кревати ще бъде издигнато в западния квартал на града. Площта му ще бъде към 25 хиляди кв. м. Планира се построяването на болничното заведение да завърши при започване на февруари. Втората болница ще разполага с 1600 кревати и се чака да е подготвена доникъде на февруари.
Според изказване на локалните управляващи и двете медицински заведения ще бъдат издигнати по модела на болничното заведение „ Xiaotanshan “, издигната през 2003 година в предградие на Пекин, като нейната цел е лекуване на вилнеещия тогава изострен респираторен синдром (SARS).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР