Властите в Кипър съобщиха, че увеличават значително обхвата на имунизацията

...
Властите в Кипър съобщиха, че увеличават значително обхвата на имунизацията
Коментари Харесай

Над 1/3 от кипърците ще бъдат ваксинирани до май

Властите в Кипър оповестиха, че усилват доста обсега на имунизацията на популацията след актуализиране на графика за доставка на ваксини. Общо 310 000 души от 880-хилядното население ще бъдат имунизирани с най-малко една доза до началото на месец май, съобщи БНР.

До края на април Кипър чака да получи 270 000 дози от четирите лицензирани ваксини макар намаляването на доставката на продукта на „ АстраЗенека”, заяви здравното министерство. Така до първата седмица на май ще бъдат ваксинирани с най-малко първата доза още към 195 000 души - от възрастовата група над 45 години и хора от уязвимите групи. До неделя в страната са направени съвсем 132 000 имунизации, като повече от 37 000 души са приключили процеса изцяло, с двете дози.

В Кипър профилираният електронен портал се отваря съгласно възрастта - сега е ред на тези на 66 и повече години. Приоритет бе даден на здравните експерти и на живеещите в обществените домове. Страната е на пето място в Европа по обсег на имунизацията, съгласно последните данни на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите. Кипър продължава да е преди всичко в Европа по осъществени проби по отношение на броя на популацията - с съвсем 36 000 теста на 100 000 поданици в интервала 15-21 март. През миналата седмица са изследвани над 20% от хората над 12-годишна възраст.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР