Властите в Австралия призоваха близо четвърт милион души да напуснат

...
Властите в Австралия призоваха близо четвърт милион души да напуснат
Коментари Харесай

Австралийските власти: Четвърт милион души да се евакуират заради пожарите

Властите в Австралия приканиха близо четвърт милион души да изоставен през днешния ден домовете си и приготвиха военни подкрепления на фона на високи температури и променливи ветрове, които не престават да разпалват горските пожари по източното крайбрежие, съобщи Ройтерс.

В някои елементи на страната се чакат температури много над 40 градуса по Целзий, съчетани с бурни ветрове, което заплашва да ускори пожарите, оставили към този момент хиляди хора без заслон, предава Българска телеграфна агенция.

Опасенията от сливането на два големи пожара в планински регион на границата сред щатите Виктория и Нов Южен Уелс в Югоизточна Австралия през днешния ден станаха факт - двата пожара се сляха в един с повърхност от близо 600 000 хектара.

Бедственото състояние в региона е удължено с 48 часа. Има предписание за евакуация на популацията в регионите, граничещи със щатите Виктория и Нов Южен Уелс.

Регионалният министър председател на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян заяви, че на територията на щата има над 130 пожара, като към петдесет са отвън надзор.

Продължиха митингите на хиляди хора в Сидни и Мелбърн, които упорстват държавното управление на консерваторите да ускори битката против световното стопляне и да приключи безусловната си поддръжка за въгледобивната индустрия, съдействала доста за икономическия напредък на страната, само че и за утежняване на екологичната обстановка. " Променете политиката, не климата ", пишеше на един от транспарантите.

Според специалисти сегашната рецесия е провокирала невиждана в историята на страната акция на дезинформация, включваща ботове (софтуер, който изпраща автоматизирани съобщения) в поддръжка на концепцията, че пожарите не са свързани с световното стопляне. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР