Властите у нас съобщиха новина за ковид мерките.Удължиха прилагането на

...
Властите у нас съобщиха новина за ковид мерките.Удължиха прилагането на
Коментари Харесай

Извънредна заповед за мерките! Носене на маски задължително в

Властите у нас оповестиха вест за коронавирус ограниченията.

Удължиха използването на противоепидемичните ограничения у нас. Това излиза наяве от заповед на Министерството на здравеопазването.

Заповедта влиза в действие на трети ноември и ще е в действие седмица - до 9 ноември.

Документът регламентира наложително носене на защитни маски в лечебни заведения и лечебни заведения, както и профилирани институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни, написа blagoevgrad24.bg.

Всички, които не са от едно семейство/домакинство,когато се намират наоткрити публични места, на които има скупчване на хора да съблюдават физическа отдалеченост от 1,5 м.

Работодателите и управленията във висшите образователни заведения имат ангажимент да проветряват постоянно пространствата и да обезпечават стерилизация. Не би трябвало да се позволяват на работа или в университета хора с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други). При опция и по преценка те ще би трябвало да провеждат и отдалечена форма на работния развой (надомна работа/работа от разстояние) и/или работно време с променливи граници или работа на смени.

В публичните и комерсиалните обекти е наложително да може да се обезпечи отдалеченост от метър и половина, както и да има сложени дезинфектанти на входовете.

Задължително остава и провеждането на всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за вируса и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР