Властите сами ще попаднат в капана с КОВИД кризата, изборите

...
Властите сами ще попаднат в капана с КОВИД кризата, изборите
Коментари Харесай

Илиян Василев: Самохвалствата на Борисов увеличиха желаещите да го накажат на изборите

Властите сами ще попаднат в клопката с КОВИД рецесията, изборите и имунизациите. Тъй като ме четат, този път ще си спестя по-обстоен разбор, само че ще посоча единствено забележимите черти. Пък и към този момент каквото и да вършат нямат потребен ход. Това написа във Facebook някогашният посланик Илиян Василев.
„ Нагнетиха интереса в хода акция за имунизация, без да обезпечат ваксини. А са знаели, тъй като от Европейска комисия категорично споделиха, че недоставените ваксини поради претенции от София с цел да имало по-голяма еластичност. Толкова гъвкави, че най-после останаха единствено ваксини на Астра Зенека. Тоест от държавното управление въпреки всичко са показали избирателност в претенции за по-голяма еластичност в интерес на избрана ваксина.

Сега следва сценката с недоволството - Европейска комисия е отговорен.

За да потушат пожара дават обещание милиони, само че в бъдеще. Тъкмо направиха платформа за онлайн регистрация и.... ваксини няма!?

Нека да е ясно, при имунизациите всички е ясно - цифрата на имунизираните е съвсем равно на цифрата на получените ваксини. На склад няма какво толкоз да се държи. За това всичко лъсва.

По-високите цифри на инфектираните и страхът усилва броя на искащите за имунизация естествено, броят пораства /поне до тези 40 % желаещи/, само че.... ваксини няма. Като в тенджера под налягане.

И отново неодобрение “.

„ Стана ясно на всички, на някои по-ясно, на други по дифолт, че управляващите водят нещата към пик на инфектираните преди и на изборите, без да са пресметнали всички разновидности и последици.

За да си измие ръцете " храбрият " Борисов оставя медицинските управляващи да оповестяват неприятните вести и цифрите, изчезващите кревати и това че от петък сме още веднъж затворени, по медицински съображения, не по политически. Опитаха и да децентрализизираха отговорността към районните РЗИ, само че те нямат никакъв запас за обезщетения и помощи.

Усещането за цялостен безпорядък не е по никакъв начин пресилено. А хаосът ражда яд.

Защото ще умират хора, поради тънките им сметки. И отново яд.

И по този начин реализираха противоположния на стремежи резултат - ядосаха доста хора, даже и от тези пасивните. Почти съм сигурен че това единствено ще увеличи интензивността на изборите. Страхът от болестта е остаряло възприятие, гневът е свеж и нарастващ.

Потенциалът за протестния избор е доста по-голям от твърдото ядро на ГЕРБ. Нищо че на 2 и 3 април Щабът ще рапортува апокалипсис - никой не им има вяра. Никой “, написа Василев.

„ Едно е ясно - самохвалствата на Борисов на фона на действителния живот звучат като безразсъден анекдот и искащите да го санкционират на изборите внезапно набъбнаха.

ОтворИ, затворИ, стой, тръгни, а приходите падат. Работа няма. Този път се издъниха.

Ако бяха оставили длъжностен кабинет, отговорността щеше да бъде на него, в този момент цялата власт е у тях, а рецесията е отвън контрола им след поредицата от автоголове.

И най-после ще стартират да се оплакват, че някой им е скроил номер “, приключва той.

Фейсбук, Илиян Василев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР