Властите на Токио призоваха централното правителство да обяви извънредно положение

...
Властите на Токио призоваха централното правителство да обяви извънредно положение
Коментари Харесай

Токио иска от японското правителство да обяви извънредно положение

Властите на Токио приканиха централното държавно управление да разгласи изключително състояние заради повишаването на новите случаи на ковид, оповестява вестник " Никей ".

За задачата губернаторът на Токио Юрико Коике незабавно ще се срещне с министъра на стопанската система Ясутоши Нишимура, с цел да изиска подобен ход.
 Коронавирус: Япония се изолира от света до февруари
Коронавирус: Япония се изолира от света до февруари

Правителството не разрешава на чужденци да влизат в страната

Досега министър председателят Йошихиде Суга се противопоставяше на сходни апели , само че защото броят на новите коронавирусни инфекции в Токио доближи рекордните 1337 на 31 декември, допустимо е той въпреки всичко да реши да разгласи изключително положение.

Според организация Киодо тази численост, включваща рекордните 681 индивида с тежки признаци , надвишава предходния дневен връх от 3851 заразявания в събота. Досега страната е записала над 236 000 заразявания.

Отчетени бяха също по този начин 48 нови смъртни случая, с което общият им брой стана 3502.

В Токио са регистрирани 1337 нови заразявания , което е най-големият дневен брой до момента в града, много повече от предходния връх от 949 случая в събота.

Столицата е наранена от трета вълна " с невиждани размери ", сподели през вчерашния ден губернаторът на Токио Юрико Коике.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР