Властите на Тексас възстановиха подаването на електроенергия в целия щат,

...
Властите на Тексас възстановиха подаването на електроенергия в целия щат,
Коментари Харесай

Тексас е пред хуманитарна криза поради рекордно ниски температури

Властите на Тексас възвърнаха подаването на електрическа енергия в целия щат, което донесе облекчение след дни на невиждано ниски температури, само че милиони хора към момента изпитват усложнения с сигурността на питейната вода, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Поради липса на електричество, замръзнали тръби, високо ползване в избрани моменти, видяхме по какъв начин броят на системите, които рапортуват за проблеми (с водата) се усилва ", сподели Тоби Бейкър, изпълнителен шеф на Тексаската комисия по качеството на околната среда, пред публицисти по време на брифинг по малкия екран.

Проблемите с водата засягат към 14.3 милиона поданици при обща бройка на популацията от 29 милиона, защото чиновниците раздават прясна вода и храна на хиляди хора.

Съветът по надеждност на електроснабдяването в Тексас (ERCOT) заяви в петък, че комуналните услуги са се нормализирали, само че повече от 54 000 клиенти към момента са без електричество в събота, като екипите се борят да ремонтират излезлите от строя линии, съгласно уеб страницата poweroutage.us.

Тъй като очевидните последствия от ожесточената стихия ставаха все по-осезаеми в южно-централния район - към 70 души изгубиха живота си заради студената вълна - американският президент Джо Байдън разгласи за бедстващи 77 от най-тежко засегнатите окръзи в Тексас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР