Властите на самопровъзгласилата се Приднестровска молдовска република съобщиха за две

...
Властите на самопровъзгласилата се Приднестровска молдовска република съобщиха за две
Коментари Харесай

Експлозии в радиокула в Приднестровието

Властите на самопровъзгласилата се Приднестровска молдовска република оповестиха за две детонации в радиокула, намираща се наоколо до границите с Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.

" Рано сутринта бяха чути две детонации в село Маяк ", се споделя в изказване на вътрешното министерство на подкрепяната от Москва република, която не е приета от интернационалната общественост. Няма потърпевши, само че е била наранена радиокулата, намираща се на към 50 км северно от районната столица Тираспол. Повредени са две мощни антени, препредаващи честотите на съветски радиостанции, добави министерството, като разгласява фотоси.
TV channel TSV reports of an explosion near the radio and television center " Mayak " in. There were no casualties.

All indications are that is stepping up provocations in the area of occupied Transnistria.
— NEXTA (@nexta_tv) Вчера управляващите на района оповестиха за детонации, раздрусали министерството на държавната сигурност на непризнатата република. То е било подложено на нахлуване с гранатомети. Пострадали няма.
Молдова се притеснява да не бъде въвлечена във военната атака, която Русия води в Украйна от повече от два месеца. Тези терзания се ускориха предходната седмица, откакто съветски военачалник съобщи, че Москва желае да завземе граничещата с Приднестровието Южна Украйна, с цел да има директен достъп до сепаратисткия анклав, който получава от нея икономическа и военна помощ, напомня Агенция Франс Прес. Генерал-майор Рустам Минекаев, заместник-командир на войските на съветския Централен боен окръг, добави че рускоезичното население в Молдова е потискано. Това беше един от претекстите, употребявани от Москва, за аргументация на военната си интервенция в Украйна.

Молдовската президентка Мая Санду насрочи среща на националния съвет за сигурност от 13:00 часа (10:00 часа по Гринуич), която ще бъде отдадена на случаите в Приднестровието, съобщи Ройтерс. След съвещанието президентката ще организира конференция.

Приднестровието се отдели от Молдова след революция. В анклава с население към 500 000 души са разположение 1500 съветски военни. Москва му доставя гратис и природен газ, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР