Властите на Коста Рика заявиха, че от следващия вторник ще

...
Властите на Коста Рика заявиха, че от следващия вторник ще
Коментари Харесай

Здравната система на Коста Рика през безпрецедентен колапс

Властите на Коста Рика обявиха, че от идващия вторник ще ползват нощни ограничавания върху търговски обекти и транспортни средства, заради ускореното повишаване на случаите на COVID-19 и заемането на 94% от потенциала на леглата в интензивните браншове в страната, оповестява „ Дойче Веле “.
Президентът на Коста Рика Карлос Алварадо съобщи в конференция, че страната " се бори да не доближи запълване на отделенията за интензивно лекуване ". " Обаче всичко наподобява демонстрира, че този миг е настъпил и заради тази причина това предизвестие е толкоз значимо ", добави той.
 Къде живеят най-щастливите хора в света? Къде живеят най-щастливите хора в света?
  Въпреки че понятието " благополучие " е релативно, учени от Англия през 2006 година създадоха Международен показател за благополучие...
Официалните данни демонстрират, че Коста Рика е записала 1840 нови случая за един ден, 662 души са приети в болница по едно и също време, както и 303 пациенти са в отделенията за интензивно лекуване. Всички тези данни съставляват исторически оптимални числа от началото на здравната рецесия.
Изправено пред този сюжет, държавното управление разгласи, че ще приложи от вторник, 27 април, до неделя, 16 май, нощно ограничаване за заведения и транспортните средства, след 21:00 ч., с цел да понижи подвижността и пътуванията.
" Мерките не включват затваряне, тъй като като държавно управление разбираме, че хората би трябвало да продължат да работят, с цел да обезпечат прехранване в домовете си, само че би трябвало да се вземат ограничения за отбягване на болката и страданието, породени от тази пандемия ", сподели президентът.
Преди Великден страната регистрира приблизително по 400 инфекции дневно. За по-малко от три седмици обаче, тя утрои това количество, което затруднява обслужването както на пациенти с COVID-19, по този начин и с други болести.
 Рекордна пратка с 5 тона кокаин заловиха в Коста Рика Рекордна пратка с 5 тона кокаин заловиха в Коста Рика
Рекордните 5 тона кокаин заловиха управляващите в Коста Рика. Дрогата е била в пратка с цветя в транспортен съд, който е трябвало да отплава за Нидерл...
Леглата в интензивни отделения за COVID-19 са заети на 94% и здравните управляващи разполагат единствено със седем свободни, до момента в който общо леглата в интензивни отделения са заети на 84% и има единствено 32 свободни.
" Ние сме на прага на най-тежката здравна злополука в историята на страната, в невиждан миг. Има непосреден риск, че в доста къс период леглата ще свършат и няма да има потенциал да се грижим за хора освен от COVID-19, само че от инфаркти, пътнотранспортни катастрофи или пострадвания с огнестрелно оръжие “, изясни Марио Руис, медицински шеф на Костариканския фонд за обществена сигурност (CCSS).
Органите за сигурност също по този начин оповестиха, че ще продължат с интервенциите по пътен надзор и визитите на търговски обекти, с цел да ревизират дали всички ограничения са спазени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР