Властите Белгородска област в Русия решиха учебната година във всички

...
Властите Белгородска област в Русия решиха учебната година във всички
Коментари Харесай

В Русия предсрочно прекратиха учебната година в пограничните райони на Белгородска област

Властите Белгородска област в Русия взеха решение образователната година във всички погранични общини да завърши предварително още от на следващия ден, с цел да се подсигурява сигурността на децата, съобщи ТАСС.

Губернаторът Вячеслав Гладков написа в Телеграм: " Беше взето в допълнение решение, че ще прекратим образователната година във всички седем погранични общини, в това число и в Белгородски, Яковлевски и Новосколски градски окръг ".

Вчера Гладков заяви, че е попаднал под обстрел в Шебекино, като в границите на денонощието градът е бил обстрелван общо пет пъти. По време на обстрела в Шебекинския регион е умрял един човек, а трима души са били ранени, двама от които са на юношеска възраст. Децата са приети в болница в регионалната детска болница.

Тази заран Гладков сподели, че нощта минала умерено в пограничните региони на Белгородска област и че няма информация за обстрел или нови произшествия. Продължава лекуването на ранените деца и при нужда те ще бъдат изпратени в лечебно заведение в Москва, добави той.

Същевременно Русия заяви за офанзива с дронове на  рафинерията в град Илски, Краснодарска област, ко ято съветските системи за противовъздушна защита са обезвредили. 

Вчера от Русия оповестиха, че Украйна е нанесла удар против тръбопроводни съоръжения надълбоко в Русия.  Киев съвсем в никакъв случай обществено поема отговорност за набези в Русия и на следената от Русия територия в Украйна, отбелязва Ройтерс.

А по-рано през днешния ден съветският дипломат в Лондон предизвести, че войната в Украйна може да ескалира , защото Англия и западните страни не престават да доставят оръжия на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи ДПА.

Андрей Келин сподели в изявление за Би Би Си, че дейностите на страните от НАТО и " изключително " тези на Англия основават риск от това войната да се проточи и да възникне " ново измерение " на военните дейности.  " Рано или късно, несъмнено, тази ескалация може да придобие ново измерение, а ние не се нуждаем и не желаеме това. Може да реализираме мир още на следващия ден ", каза  съветският посланик.

Той добави, че Русия разполага с " големи запаси “ и макар че сраженията не престават повече от година, неговата страна към момента не е почнала да " работи прекомерно съществено ".
По обявата работи: Мария Йорданова БНР подкасти: Следващият ден Тя на трета степен Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР