Влак с парен локомотив потегли от Централна гара София към

...
Влак с парен локомотив потегли от Централна гара София към
Коментари Харесай

Ретро влак с парен локомотив потегли от София към Мездра за Деня на независимостта

Влак с парен локомотив потегли от Централна гара София към Мездра. Пътуването е проведено от БДЖ и Сдружение „ Обединени Балкани “ във връзка отбелязването на Деня на независимостта на България, както и 135-ата годишнина от основаването на Българските държавни железници, оповестява Българска телеграфна агенция.
Малко след 9 ч влакът с четири седящи вагона за пътуващите и един вагон от държавния трен „ Витоша Експрес “ потегли към Мездра. Маршрутът на ретро композицията включва три престоя в гарите Курило, Реброво и Своге, където ще има стратегия за посрещане на влака. Композицията ще стопира и на гара Лакатник и спирка Черепиш по маршрута си до Мездра, тъй че пътуващите могат да изберат да не пропътуват цялото разстояние, а вместо това да се насладят на планинска разходка в региона на Лакатник или да посетят Черепишкия манастир, където могат да прегледат едно от местата, вдъхновявали Иван Вазов за неговото творчество в особено обособения „ Вазов ъгъл “ в манастира, показват от уредниците.
Влакът е цялостен с пасажери. Преди потеглянето на композицията имаше музикално осъществяване с гайди, дребни и огромни с любознание гледаха и снимаха локомотива и се развяваха български флагове.
По време на престоя в Мездра искащите ще могат да се качат и да прегледат влака, а пред пилоните със знамената против входа на община Мездра ще има „ живи картини “ от провъзгласяването на независимостта на България от Цар Фердинанд I през 1908 година в Търново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР