Владимир Зографски завърши на 22-ро място в крайното класиране на

...
Владимир Зографски завърши на 22-ро място в крайното класиране на
Коментари Харесай

Зографски с 22-ро място на малката шанца, Кобаяши грабна титлата

Владимир Зографски приключи на 22-ро място в крайното класиране на ски скоковете от дребна шанца на Зимните олимпийски игри в Пекин. Днес българинът направи по-колебливи опити в съпоставяне със скока си в квалификацията през вчерашния ден, в която се подреди на 13-та позиция.

28-годишният Зографски преодоля 99,0 метра с първия си опит и получи 126,7 точки, с което откри място в топ 30 и си обезпечи втори скок във финала. В него той записа 97,0 метра (118,6 точки) и с общ общ брой 245,3 точки финишира на 22-ро място.

" В квалификациите и в тренировките скачах по-добре. За страдание, не съумях да си направя скоковете. При първия скок скочих рано, при втория закъснях и изпуснах огромен късмет. Не си свърших работата, задачата за огромна шанца е да направя два положителни скока, да си свърша работата и каквото стане.

Това, което научих в този момент, е, че човек би трябвало да седи спокоен, тъй като аз прекомерно доста желаех, по тази причина и по този начин се получи. Тези неточности се получиха от прекомерното предпочитание. Пожелавам си да имам шанс и да направя два положителни скока в огромната шанца ", показа пред Българска национална телевизия след края на надпреварата Зографски, който на предходната Олимпиада приключи на 14-то място на дребната шанца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР