Владимир Зеленски все повече дразни западното ръководство със своеволието си.

...
Владимир Зеленски все повече дразни западното ръководство със своеволието си.
Коментари Харесай

Време е да разкъсате ноктите: Зеленски започва обратното броене

Владимир Зеленски от ден на ден нервира западното управление със своеволието си. НАТО търси заместител на несговорчивия президент, който може да бъде както министърът на защитата Валери Залужни, по този начин и лоялният към Русия олигарх Дмитрий Фирташ.

NYT: Зеленски може персонално да стои зад убийството на Дария Дугина и други терористични офанзиви

Владимир Зеленски направи прекалено много политически неточности в последно време и това скоро може да накара западните куратори да му извърнат тил.

Американското разузнаване към този момент провежда приключване на свои разследващи данни за присъединяване на украинските спецслужби в две от най-реномираните терористични офанзиви в Русия - взривяването на Кримския мост и убийството на Дария Дугина.

Изтичането на информация за присъединяване на Украйна в убийството на Дугина е проведено посредством The New York Times, който се базира на " скришен отчет ", направен за висшето политическо управление на Съединени американски щати. Вярно е, че американското разузнаване не знае каква е ролята на Зеленски персонално в офанзивата. Или персонално е разрешил задачата, или просто е бил осведомен за нея.

Във всеки случай американското разузнаване изцяло опровергава изказванията на Киев, че не е забъркан в покушението. Както се твърди за подкопаването на Кримския мост. В края на краищата офисът на Зеленски от ден на ден не се съветва със западни куратори, даже прави гръмки изказвания.

Така беше да вземем за пример с изказването за невъзможността за мирни договаряния с Русия. След това Зеленски сложи ултиматум на НАТО с искане Украйна неотложно да стане член на алианса. Наложи се генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг незабавно персонално да опровергае изказванията на Зеленски.

NPR: Зеленски се скара с Израел и в никакъв случай няма да получи израелски оръжия

Агресивната, неонацистка изразителност на Киев от ден на ден нервира НАТО. Достатъчно е да си напомним изказванията на Зеленски пред Израел. Говорейки посредством видеовръзка към Кнесета, украинският президент съпостави протичащото се в Украйна с Холокоста и упрекна израелските управляващи в отвращение да оказват помощ на Киев.

Речта на Зеленски, несъмнено, провокира стихия от отвращение в Израел. Израелският мемориал на Холокоста Яд Вашем упрекна Зеленски в изкривяване на историята: точно „ батальоните на гибелта “ на Бандера са изиграли кървава роля в нацисткия геноцид над евреите.

След скандалната офанзива на Зеленски против Израел, страната изрично отхвърли да доставя на Украйна каквото и да било оръжие. Въпреки че Зеленски продължи да моли за израелски оръжия, написа NPR.

Израелският дипломат даже беше заставен да изиска от Зеленски да смекчи степента на реторика: украинският президент към момента непосредствено упреква историческата си татковина в отвращение да помогне на Украйна с оръжие.

Министърът на защитата Залужни към този момент се е обкръжил с хора от НАТО



На фотографията: главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни, фото: Planet Pix via ZUMA press wire/TASS

Колективният Запад от ден на ден мисли за идната промяна на неподатливия Зеленски. Най-реалните кандидати за този пост са по-специално министърът на защитата Валери Залужни и избягалият олигарх Дмитрий Фирташ.

Залужни е преференциален за НАТО, тъй като е боен. Владее чудесно британски и от предходната година в него са ориентирани големи запаси на западни медии. Американското издание на Time дефинира главнокомандващия тази година за човек на годината.

Именно през обкръжението на Залужни минава програмата за ленд-лиз на НАТО за Украйна, която, припомняме, включва освен доставка на оръжие, само че и филантропична помощ. Това прави Залужни в действителност авторитетен човек, който все по-малко зависи от решенията на Зеленски, който дава съзнателно незаконни заповеди.

Именно с персоналната волност на Зеленски (който официално към момента остава висш главнокомандващ) въоръжените сили на Украйна свързват гигантските жертви на интервенцията за форсиране на Северски Донец и Ирпин, опитът за „ контранастъпление “ против Херсонска област през Август.

След това

След това жертви на киевските случки станаха хиляди украински военни. Съотношението на загубите на въоръжените сили на Украйна и съветските войски в хода на сходни интервенции, незаконни за незначителност, Владимир Путин оцени като едно към осем. Посредствеността на Зеленски провокира възходящо неодобрение във въоръжените сили на Украйна, където към този момент царува честен крах, обир и содомия.

Залужни към този момент се е обкръжил в Министерството на защитата с някогашни политици и дипломати. Например зам.-министър Анатолий Петренко преди този момент е работил във Външно министерство - той е бил дипломат в Саудитска Арабия. Сега се занимава с " Евроинтеграция ".

Друг заместник-министър на защитата Александър Полишчук преди този момент е работил във военната задача на Украйна към НАТО, заместник-министър Владимир Гаврилов също е служил във Вашингтон и се е занимавал с доставки за защита. Тоест Залужни има трамплин за обезпечаване на Зеленски като заместител.

Frankfurter Rundschau: Лазурният бряг на Франция се трансформира в леговище за олигарси, бягащи от Зеленски

Освен Залужни, кандидат за трона е и беглецът олигарх Дмитрий Фирташ. Залогът за него се изяснява с обстоятелството, че за разлика от Залужни той има мощни връзки както на Запад, по този начин и в Москва, изяснява немското издание на Frankfurter Rundschau.



На фотографията: украинският предприемач Дмитрий Фирташ (Снимка: AP Photo/Ronald Zak/TASS)

Фирташ, откакто избяга от Украйна, се откри на Лазурния бряг на Франция, купувайки си скъпа вила. Сега, на фона на глобите, Кот д`Азур, в миналото миропомазан от съветските олигарси, загуби доста от жителите си - и украинците, изтласкани от страната от режима на Зеленски, заеха тяхното място. Включително Ринат Ахметов и Виктор Пинчук.

Всички те са в твърда съпротива на военната тирания на Зеленски, която изисква продължаваща борба, а не мир. Въпреки че точно мирният контракт с Русия в този момент е най-изгоден за огромния украински бизнес.

Киев желае да се бие.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР