Владимир Темелков е новият заместник-кмет с ресор Oбразование, бизнес развитие

...
Владимир Темелков е новият заместник-кмет с ресор Oбразование, бизнес развитие
Коментари Харесай

Владимир Темелков е новият заместник-кмет по европейски проекти и дигитализация

Владимир Темелков е новият заместник-кмет с сектор „ Oбразование, бизнес развиване и европейски политики “. След гласоподаване на новата конструкция на Община Пловдив ресорът ще бъде трансформиран в „ Дигитализация, европейски планове и бизнес развиване “.
Прочетете още
Той приключва информатика в ПУ “Паисий Хилендарски ”, а по-късно специализира бизнес информатика и приключва с почести.

Преподавал дълги години на студенти в компетентност информатика към ПУ “Паисий Хилендарски ”, в областта на нововъведенията и осведомителните технологии. Високо почитан в университетските среди, в град Пловдив. Многократен участник и началник в надпревари по Информатика, награждаван от Българска академия на науките и интернационалните организации.

Собственик на една от най-големите софтуерни компании в България, в която работят над 150 индивида, както и на една от най-успешните строително-инвестиционни компании в Пловдив и района. Участва в голям брой благотворителни и обществени дела.

В интервала 2019-2023 е общински консултант, през което време отстоява значими за град Пловдив планове, измежду които: Консервация и реституция на ХГ „ Св. Св. Кирил и Методий “ и ОУ „ Княз Александър “, на които е ученик, басейн “Младост ”, опазване на безвъзмездна Синя зона за електрически автомобили, създаване на детска ясла в кв. “Съдийски ”,  основаване на ясни правила и политика за потребление на електрически тротинетки, създаване на голям брой детски площадки, паркове и други.

Владимир Темелков има голям брой позиции и оферти за цифровизация на Община Пловдив за въвеждане на ГИС(Географска осведомителна система), видеонаблюдение и оптимизация на трафика, за които планове ще има опция да работи и осъществя в ресора си „ Дигитализация и Европейски планове “.

 

Говори съвършено британски и немски.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР