Стрийминг гигантът Twitch се опитва да отхапе парче от пая

...
Стрийминг гигантът Twitch се опитва да отхапе парче от пая
Коментари Харесай

Twitch стартира свой аналог на TikTok с най-добрите моменти от стриймовете

Стрийминг колосът Twitch се пробва да отхапе парче от пая на TikTok като започва Discovery Feed – платформа за гледане на къси видеоклипове. Новата услуга ви разрешава да споделяте къси видеоклипове, сходни на тези в TikTok. Интересно е, че новата платформа се появява единствено седмица откакто в Съединени американски щати беше признат закон, който заплашва бъдещето на обществената мрежа TikTok там.

Припомняме, че Twitch, която е благосъстоятелност на Amazon е известна най-вече с живите излъчвания на геймъри и блогъри. Обикновено тези стриймове не престават с часове. Сега потребителите ще могат освен да гледат многочасови записи на излъчвания, само че и да прелистват къси фрагменти от тези излъчвания в новия раздел Discovery Feed в мобилното приложение на Twitch.

Въпреки че Discovery Feed и TikTok са функционално сходни, сред тях има няколко съществени разлики.

Първо, видеоклиповете в Discovery Feed са основани от по-дълги предавания на стриймъри, до момента в който клиповете в TikTok се качват от самите консуматори. Второ, както даде обещание представител на Twitch, наличието в Discovery Feed ще бъде персонализирано въз основа на желанията на феновете. TikTok употребява по-сложен логаритъм за това какво да предлага на потребителите.

Засега наличието там наподобява много безредно – от възпитаници, които поздравяват своите учители, до снимани с уебкамера, които атакуват стриймър на улицата. Несъмнено Discovery Feed към момента има да извърви прочут път, преди да се трансформира в сериозен съперник на TikTok.

Междувременно обстановката към TikTok ескалира в Съединени американски щати. Конгресът и администрацията на президента Джо Байдън упорстват китайската компания ByteDance да продаде американското поделение на TikTok. В противоположен случай управляващите заплашват, че ще го блокират изцяло в страната. Причината за това отношение е страхът, че китайските управляващи могат да употребяват TikTok за агитация и шпионаж. Като се има поради, че аудиторията на TikTok надвишава 170 милиона консуматори в Съединени американски щати, тези опасения са изцяло основателни.

Интересно е, че Twitch и TikTok към този момент няколко години взаимстват някои свои функционалности и принадлежности.

Засега обаче стартирането на къси видеоклипове от Twitch надали ще засегне съществено преобладаващата позиция на TikTok в този сегмент. В същото време създателите в Twitch към момента няма да получават доходи от появяването на реклами до тяхното наличие в Discovery Feed. Това е по този начин защото рекламите се появяват сред техните клипове, а не непосредствено в тях. По този метод монетизацията за тях остава под въпрос.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР