Владимир Стоянов, познат още като Владо Плацентата, беше задържан отново.

...
Владимир Стоянов, познат още като Владо Плацентата, беше задържан отново.
Коментари Харесай

Владо Плацентата иска извинение от прокуратурата

Владимир Стоянов, прочут още като Владо Плацентата, беше арестуван още веднъж. Този път мотив за ареста му е нелегално владеене на оръжие. Софийският областен съд гледа през днешния ден мярката му за неотклонение, заяви bTV.

Обвинението изиска той да остане в ареста за непрекъснато, а Стоянов настоя прокуратурата да му се извини.

Владо Плацентата още веднъж се появи с маска и шапка на съвещанието. Съдът го помоли няколко пъти да махне маската, за го схваща по-добре. Той обаче по този начин и не се съгласи, с цел да запазел персоналното си пространство.

Незаконната пушка, в чието владеене той е упрекнат, е открита преди години по време на следствие против него за укриване на мигранти.

Стоянов изиска през днешния ден прокуратурата да му се извини, защото, по думите му, нямало доказателства против него.

Според прокурора обаче всички събрани досега доказателства сочат точно него за причинител, дружно със свидетелските показания на чужденците.

Стоянов държал оръжието и произвеждал изстрели с него. Балистичната експертиза сочи, че пушката е настояща и може да нанася провали, прецизират от прокуратурата.

Според прокурора няма нито едно доказателство, което да разколебава тази теза.

Деянието е осъществена с особена смелост и е с висока социална заплаха. Освен това Стоянов се опитал да укрие закононарушението, с което да попречи на следствието, допълват от обвиняването.

Според Владимир Стоянов обаче свидетелските показания са от " трима по този начин наречени очевидци, които не са видели нито придобиване, нито държане на оръжие”, а съдът не трябвало да приема такива показания като съответни.

По думите му, очевидците не били със статут на жители на България и не могат да бъдат очевидци, а процедурата по различаване не била спазена.

Според него нямало данни чужденците и служителите на реда да приказват британски език със документи, а мигрантите не говорели български.

Затова Стоянов упреква служителите на реда в неистина, а следствието и прокуратурата, че ги поддържат.

По думите му няма пръстови отпечатъци, както и връзка сред него и пушката, което показвало, че няма смисъл от задържане под стража.

Той съобщи, че помни, че са му били взети натривки, само че резултатите не били показани, тъй като щели да бъдат в негова изгода.

Стоянов упрекна прокуратурата, че ги укрива съзнателно за материална полза.

Прокуратурата е поискала делото за укриване на противозаконните мигранти да се гледа настрана от това за владеене на нелегално оръжие, тъй като, съгласно обвиняването, на една и съща дата Стоянов е направил по едно и също време две закононарушения.

Той е упрекнат по член 339 за нелегално владеене на оръжие, а по другото закононарушение сега е под гаранция.

Стоянов е осъждан два пъти – за обир и владеене на опиати, и нелегално прекосяване на границата, стана ясно още през днешния ден.

Според прокуратурата Стоянов е построил трайни незаконни привички, има 5 висящи каузи за осъществяване на умишлени закононарушения, част от тях за практикуване на мощ или насила.

Лицето е с нараснала степен на социална заплаха. Производствата досега не са изпълнили задачите да не прави повече такива закононарушения. Има заплаха да се укрие и да извърши други закононарушения, считат от обвиняването.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР