Владимир Путин свърза обвиненията по адрес на Москва за подкрепа

...
Владимир Путин свърза обвиненията по адрес на Москва за подкрепа
Коментари Харесай

Путин: САЩ се бъркат в изборите в Русия

Владимир Путин свърза обвиняванията по адрес на Москва за поддръжка на потреблението на допинг от съветски спортисти с идните президентски избори през март 2018 година и упрекна Съединени американски щати, че желаят да основават проблеми на изборите.

В отчети на Световната антидопингова организация (WADA) се твърди, че по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година са били подменяни проби за допинг на съветски спортисти, което е осъществявано от лаборанти под надзора на съветските служби за сигурност в границите на система под закрилата на съветската страна. Понастоящем Международният олимпийски комитет изследва тези изказвания и към този момент забрани на шестима съветски състезатели по ски тичане да вземат участие на идната зимна олимпиада в Пьончан.

"Ето какво ме безпокои - Олимпиадата би трябвало да стартира през февруари, а по кое време са президентските избори? През март. Имам доста огромни съмнения, че всичко това се прави, с цел да се сътвори нужната за някого конюнктура на неодобрение измежду феновете на спорта, че страната била обвързвана с нарушаванията и то дава отговор за това ", съобщи Путин, представен от РИА Новости.

Международните спортни организации, включително МОК, са доста подвластни от спонсорите и притежателите на телевизионни права, от рекламодателите. Това е голям слой на връзки и зависимости и контролният пакет се намира в Съединени американски щати, тъй като там са всички съществени компании, които поръчват и заплащат телевизионни права, там са главните спонсори, разяснява президентът, отбелязва offnews.bg.

"В отговор на нашата мнима интервенция в техните избори, те желаят да основат проблеми в изборите за президент на Русия ", акцентира Путин, продължавайки думите си за Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР