Владимир Путин развърза кесията и реши да зарадва всеки пенсионер

...
Владимир Путин развърза кесията и реши да зарадва всеки пенсионер
Коментари Харесай

Пенсии по руски. Путин дава по 10 000 рубли на калпак

Владимир Путин развърза кесията и реши да зарадва всеки пенсионер в Русия. На среща с управлението на „ Единна Русия “ съветският президент предложи на пенсионерите да платят еднократно по 10 хиляди рубли, заяви РИА Новости.

Държавният глава посочи, че заплащането тази година ще засегне всички пенсионери, в това число служащи и военни. Според него една хиляда, предоставена като добавка към пенсията, не е задоволителна.

„ Бих помолил „ Единна Русия ”, когато тя образува секта в Думата, да реагира по избран метод и да предложи в допълнение да заплати на пенсионерите тази година еднократно по 10 хиляди рубли “, сподели Путин. Сумата се равнява на малко над 225 лв..

По-рано Пенсионният фонд заяви на съветските пенсионери за спомагателни заплащания. Така от 2022 година пенсионерите няма да подават заявки и да дават каквато и да е информация, с цел да дефинират обществена добавка към пенсията си. „ Добавката ще бъде начислявана самодейно от деня на разпределяне на пенсията “, споделиха от Фонда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР