Владимир Путин пристигна в Кемерово след трагедията Жители на Кемерово:

...
Владимир Путин пристигна в Кемерово след трагедията Жители на Кемерово:
Коментари Харесай

Трагедията в Кемерово: Изгорелите в киното 70 деца били...

Владимир Путин дойде в Кемерово след нещастието Жители на Кемерово: Оставка! ВИДЕО и СНИМКИ

41 деца са починали при адския пожар в комерсиалния център “Зимняя вишня ” в съветския град Кемерово. Това заяви за РИА Новости източник от районните спешни служби. По публични данни жертвите са общо 64.

Разпространяват се клюки обаче, че труповете на починалите въобще не са стигнали до моргите, а повече от 350 тела, от които единствено 30 на възрастни, са били натоварени на камиони и извозени неизвестно къде през нощта.

Хиляди ядосани хора излязоха непринудено на площада пред регионалната администрация. Протестиращите сформират собствен лист на безследно изчезналите. В него имало най-малко 85 имена, от които 70 са на деца, разкрива Нюзру.

Цял 5-и клас от близо до Кемерово село е измежду безследно изчезналите и се допуска, че всички са починали, написа в. “Комсомолская истина ”. Децата били оставени от класната си да гледат мултфилм в киното, а тя употребила времето да си напазарува. 47-годишната Оксана Евсеева се водела за изчезнала, само че родители настояват, че са я видели на улицата жива и здрава.

Роднини на жертвите, които се чули по телефона с тях в последните минути, описват, че всички повтаряли едно и също – не могат да излязат от един киносалон, тъй като вратите са заключени извън. Преди да умрат, обречените споделяли, че несъмнено това е терористичен акт и някой ги е взел за заложници.

Едно от обясненията на следствения комитет е, че евентуално заключването на вратите се е дължало на боязън, че някой може да се промъкне вътре без билет.

По-рано бе обявено, че по незнайни аргументи охранител е изключил алармата, щом станало ясно, че е избухнал пожар. Роднини описват, че когато поискали от спасителите да разбият вратите на киносалона, където са блокираните, те дали отговор, че там няма никого.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР