Владимир Путин отговори на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган,

...
Владимир Путин отговори на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган,
Коментари Харесай

Путин отговори на Ердоган. Постави условие на Киев

Владимир Путин отговори на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, който по-рано през днешния ден прикани съветския президент да " приключи едностранно огъня в Украйна, с цел да има договаряния за мир и визия за заслужено решение ". Двамата организираха телефонен диалог.

-->
Путин съобщи, че е подготвен за разговор с Украйна, в случай че Киев одобри окупираните от Москва територии за съветски, заяви Кремъл през днешния ден, представен от Агенция Франс Прес.

" Путин още веднъж удостовери готовността на Русия за сериозен разговор при изискване, че киевските управляващи изпълнят добре известните и неведнъж изразявани условия за признание на новите териториални действителности ", се споделя в изказване на Кремъл.

Руските войски окупират огромни територии в Източна и Южна Украйна. Кремъл твърди, че е анексирал Донецката, Луганската, Запорожската и Херсонската област, макар че не ги управлява напълно.

" Руската страна акцентира разрушителната роля на западните страни, които помпат киевския режим с оръжие и военно съоръжение, дават му оперативна информация и цели ", се споделя още в изказването.

Лидерите разискаха и осъществяването на знаковото съглашение за деблокиране на украинското зърно, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и благодарение на Турция. Кремъл съобщи, че двойката е разискала " деблокирането на доставките на храни и торове от Русия " и нуждата от " унищожаване на всички бариери пред съветския експорт ".

През октомври Русия за малко излезе от съглашението след офанзива с дрон против Черноморския ѝ флот. В рамките на няколко дни тя още веднъж влезе в договорката, само че публични лица се оплакаха от ограничавания върху съветските артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР