Владимир Путин обяви, че ще се ваксинира срещу COVID-19 утре,

...
Владимир Путин обяви, че ще се ваксинира срещу COVID-19 утре,
Коментари Харесай

Путин обяви - ваксинира се

Владимир Путин разгласи, че ще се имунизира против COVID-19 на следващия ден, без да посочи с коя ваксина, заяви Асошиейтед Прес.

" Ваксинацията е, несъмнено, непринуден избор на всеки човек, персонално решение на всеки... Между другото, аз самият имам намерение да го направя на следващия ден ", сподели Путин на среща с държавни чиновници в понеделник.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков съобщи пред РИА Новости, че Путин може да се имунизира с една от трите утвърдени за приложимост за инжекции в страната - " Спутник V ", EpiVacCorona и KoviVak.

Според Путин над 6 милиона души в Русия към този момент са получили най-малко по една доза от препарат, а на над 4 милиона са сложени и двете дози.

" Спутник V " е разработка на Центъра Гамалея върху проучената и валидирана платформа на човешки аденовирусни вектори. Третата фаза от клиничните изследвания сподели, че имунизацията е 91,6% ефикасна, тя изцяло защищава от тежки случаи на COVID-19.

" EpiVacCorona " е втората записана в страната ваксина за профилактика на COVID-19, основана в Новосибирския център " Вектор ". Лекарството не съдържа жив вирус и построява имунитет посредством потреблението на изкуствено синтезирани пептиди. Освен това се отличава с висока степен на сигурност и успеваемост и скоро ще се появи в обращение.

Третата ваксина е основана в Центъра на Чумаков на Руската академия на науките. " KoviVac " се основава на " убития " вирус SARS-CoV-2 и съгласно специалисти показва успеваемост при тестване върху доброволци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР