Владимир Георгиев ще помага за стабилизирането на финансовото състояние на

...
Владимир Георгиев ще помага за стабилизирането на финансовото състояние на
Коментари Харесай

Досегашният директор на ББР става прокурист на Александровска болница

Владимир Георгиев ще оказва помощ за стабилизирането на финансовото положение на най-старата и най-голямата университетска болница в страната

Досегашният изпълнителен шеф на ББР ще оказва помощ за стабилизирането на финансовото положение на най-старата и най-голямата университетска болница в страната.

Владимир Георгиев, дълготраен финансист и банкер, ще заеме поста пълномощник на УМБАЛ „ Александровска “ с решение на Съвета на шефовете на лечебното заведение от 27.05.2022г. Той ще се включи в ръководството на най-голямата университетска многопрофилна болница в страната взаимно с сегашния изпълнителен шеф доктор Атанас Атанасов. Това оповестяват от лечебното заведение на страницата си във Фейсбук.

Причината е неприятното финансово ръководство на болничното заведение през последните години и насъбраните просрочени отговорности в размер на 38 млн. лв. към м. май 2022 година

Новият представител на управлението ще бъде претрупан с процеса по стабилизиране на финансовото положение посредством смяна във вътрешните процедури и правила, предоговаряне на задълженията към кредиторите, усъвършенстване на приходите и разноските, както и повишение на оперативната успеваемост на лечебното заведение.

Владимир Георгиев е потвърден специалист в интернационалната активност и ликвидността на банките и комерсиалните сдружения. Има опит в консолидирането и оздравяването на кредитни и корпоративни институции. Над 19 години е взел участие във финансовото ръководство на български и задгранични вложения в разнообразни браншове на стопанската система. Специализирал е финанси и банково дело в Германия, Австрия, Белгия, Люксембург. Преди да заеме поста в Александровска болница е бил член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на Българската банка за развиване.

Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Александровска “ е най-старата и една от най-големите в страната. Тя е водещ народен академични и лековит център, профилиран още в трансплантационната, диспансерната, образователната и научно-изследователската активност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР