Влад Нистор, основателят на румънската биткойн борса Coinflux ще бъде

...
Влад Нистор, основателят на румънската биткойн борса Coinflux ще бъде
Коментари Харесай

Основателят на румънската биткойн борса Влад Нистор ще бъде екстрадиран в САЩ

Влад Нистор, създателят на румънската биткойн борса Coinflux ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати. Информацията заяви локалната медия Mediafax.

Както съобщихме по-рано, Нистор бе задържан през месец декември предходната година по разпореждане на американските управляващи. Банковите сметки на Coinflux незабавно бяха запорирани. Основателят на борсата бе упрекнат в мошеническа активност, присъединяване в проведена незаконна група и пране на пари.

Според тази информация, юристът на обвинения Анатол Панзару стачкува против изгонването, потвърждавайки че изискванията на правосъдното съдействие сред Румъния и Съединени американски щати не са изпълнени. Адвокатът е убеден, че Нистор е незаслужено упрекнат в осъществяването на тези закононарушения, които в действителност са осъществени в Съединени американски щати от други румънски жители.

Според Панзару, мошениците в началото са трансферирали своите пари в биткойни на територията на Съединени американски щати и едвам по-късно са употребявали румънската борса. Тоест, точно в Съединени американски щати е осъществено прането на пари. Много по късно биткойните са конвертирани във фиатна валута в румънската криптовалутна борса Coinflux. По този метод Нистор е нямало по какъв начин да знае, че употребяваните средства са получени по противозаконен метод.

Coinflux е учредена през 2015 година. Борсата търгуваше с биткойни, Ethereum, Litecoin и XRP. През пролетта на предходната година заради проблеми с банковото обслужване бе затворена и румънската криптоборса BTCxChange.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР