Вкусът на КоледаНеобходими Продукти● брашно - 120 г + за

...
Вкусът на КоледаНеобходими Продукти● брашно - 120 г + за
Коментари Харесай

Сладки Коледни еленчета

Вкусът на Коледа

Необходими Продукти

● брашно - 120 г + за поръсване
● белтъци - 1 бр. (от яйце XL)
● масло - 100 г
● пудра захар - 90 г
● ванилова захар - 10 г
● канела - 1 щипка
● есенция - 2 капки, портокалова (по желание)
● черен шоколад - към 30 г за украса
● бял шоколад - към 30 г за украса
● сладкарска багра - няколко капки, алена

Начин на подготвяне

Сладкарската багра и белият шоколад могат да бъдат сменени от червени бонбонки с подобаваща форма за носленце на елените.

Разбъркайте маслото на стайна температура с пудрата захар. Може да извършите това на ръка или с миксер. Прибавете белтъка, ваниловата захар, канелата и есенцията и разбийте до еднородност.

Пресейте брашното на части към сместа и когато тя стане гъста, замесете със ръка до цялостното консолидиране на брашното, добавяйки още малко, в случай че е нужно, с цел да може тестото да стане плътно, само че не прекомерно твърдо.

Оформете на топка, която завийте във стреч фолио и оставете в ледник за към 30 минути да стегне.

На набрашнен плот разточете тънка кора (дебела 3 мм), имайте поради, че сладките няма да бухнат, тъй че не ги правете прекомерно тънки.

Подредете в тавичка върху хартия за печене и изпечете на 180 градуса в авансово загрята фурна за 10-12 минути.

След като ги извадите, оставете да се охладят и втвърдят, а през това време си разтопете на водна баня двата типа шоколад. Щом се втечнят, разтворете боята в белият и с тънка съчка (за зъби например) капвайте в средата на бисквитката кръгло, леко сплескано носле. От черния шоколад нарисувайте с друга съчка очички и рогца, ръководейки се по фотосите. Много е елементарно и прелестно. Ако вместо бял шоколад и багра сте решили да ползвате бонбони за нос, то капвайте по малко шоколад и залепвайте върху него бонбоните.

Оставете шоколадът да се втвърди, с цел да не се скапе украсата ни и поднесете на празничната софра или за компания към утринно коледно кафе. Получават се 24 бисквитки.

Да ви е сладко! Весела Коледа!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР