Американски магнат в сферата на луксозните недвижими имоти планира ново

...
Американски магнат в сферата на луксозните недвижими имоти планира ново
Коментари Харесай

Година след имплозията на подводницата до Титаник - милиардер планува ново спускане в дълбините

Американски магнат в областта на първокласните недвижими парцели възнамерява ново втурване с подводница до останките на Титаник. Проектът ще се осъществя взаимно с откривател на морските дълбини единствено година след нещастието с подводницата OceanGate и провалената ѝ задача да стигне до останките на големия транспортен съд.
 Titan след имплозията - какво се случва в човешките остатъци и тези на подводницата
Какво се случва в човешките остатъци и тези на подводницата Titan

Има ли късмет телата да бъдат открити

Лари Конър, търговец на недвижими парцели, софтуерен бизнесмен и откривател, който е бил на Международната галактическа станция и до най-дълбоките елементи на океана, е мозъкът зад това пътуването. Той работи с Triton Submarines за построяването на нова подводница, която да пътува до останките на Титаник в опит да възобнови доверието в дълбоководните проучвания.

" Това беше извънредно злополучие, само че по наше мнение можеше да бъде избегнато ", казва Конър във връзка с случилото се с подводницата на OceanGate през юни предходната година в изявление за NBC. " Ако се направи вярно, можем да демонстрираме по целия свят, че този вид изследване в подводници е безвредно.

Подводницата Titan, издигната от основаната в Сиатъл компания OceanGate, се взриви по време на пътуването си ди Титаник предишния юни, убивайки неотложно своя основен изпълнителен шеф Стоктън Ръш и четирима други пасажери на борда. Компанията беше мощно подложена на критика поради неналичието на проби и потреблението на пробни материали, в това число нейния композитен корпус от въглеродни нишки. Един месец по-късно OceanGate спря активността си. Все още се водят следствия на съдбовното злополучие.

Предстоящото пътешестване до останките е рисково, защото се намира на към 3962 метра под морското ниво, където налягането на водата е стотици пъти по-голямо от повърхността. " Това могат да бъдат рискови условия ", споделя Конър. " Ще преминем през голям брой стъпки, голям брой документи, с цел да подсигуряваме, че този транспортен съд и по-специално корпусът е безвреден и здрав. "
 Какво се случва с OceanGate след нещастието с Titan
Какво се случва с OceanGate след нещастието с Titan

Ще има ли нови експедиции

Барт Кемпер, машинен инженер, който беше измежду тези, които показаха угриженост по отношение на OceanGate преди имплозията на Титан, споделя, че има вяра на Triton Submarines.

" Голямата разлика тук е, че използваме потвърдена технология, която към момента е новаторска, само че е направена по верния метод ", изяснява той. На въпрос дали ще отиде на задачата, той дава отговор: " О, да, незабавно. Запишете ме. "

Конър обяснява, че сигурността им е главен приоритет и че планът няма да бъде припрян и ще има DNV документ, който се прави от един от водещите международни сертифициращи органи, основани в Норвегия.
 Задава се филм за Titan - изчезналата подводница на OceanGate
Филмът, който ще покаже нещастието към изчезналата подводница Titan

Ето какво знаем все още

Новата подводница, която се прави оценка на 13 до 15 милиона $ и която ще бъде наречена The Explorer, към момента се построява, като за момента се възнамерява да стартира проучвателен гмуркания до лятото на 2026 година Конър има намерение в изследователските гмуркания да се спускат двама души - той и помощник на Triton Submarines - създател и основен изпълнителен шеф Патрик Лахей. Въпреки това, в случай че зародят опасения за сигурността, тази дата ще се промени или планът ще бъде изцяло спрян, безапелационен е Конър.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР