Вкусът и красивият дизайн са двата най-важни компонента на всяко

...
Вкусът и красивият дизайн са двата най-важни компонента на всяко
Коментари Харесай

Кралска салата: хит на новогодишната маса ВИДЕО

Вкусът и красивият дизайн са двата най-важни съставния елемент на всяко празнично ядене. Каним ви да приготвите необикновено апетитна и не по-малко вкусна салата за новогодишната софра, която ще зарадва домашните и гостите ви, според рецептата от известния кулинарен блог SUPER KELINCHAK.

Съставки:

Пилешко месо (филе или месо от бутчета) - 300 г;
Варени картофи - 2 бр;
Варени моркови - 2 бр;
Варени яйца - 4 бр;
Кашкавал - 100 г;
Мариновани краставици - 3-4 броя;
Цвекло - 200 г;
Майонеза - 100 година

Метод на готвене

Застелете дъното и стените на формата, в която ще се прави салатата, с транспарантно фолио. На първия ред сложете настъргания на едро ренде кашкавал, загладете го по цялото дъно и от горната страна покрийте с майонезена мрежа. След това се подреждат настърганите жълтъци, които също се покриват с мрежа от майонеза и се намазват със соса по цялата повърхнина.

Следващият пласт е сварени моркови, настъргани на едро ренде. Подобно на жълтъците би трябвало да се покрие с мрежа от майонеза и по-късно го разнесете отмерено върху целия пласт.

Следва редицата ситно нарязани краставици. Подобно на морковите, те би трябвало да бъдат изравнени и намазани с майонеза.

След това сложете пилешкото месо във формата, като го намажете с майонеза, от горната страна - настъргани сварени картофи на едро ренде. Майонезата не е належащо да се намазва. Покрийте салатата със стреч фолио и охладете за известно време.

Последният стадий е дизайнът на салатата. Поставете хартия за печене на кръст върху горния пласт и сложете варено цвекло, настъргано на ситно ренде на свободните квадрати, украсете с него свободните от хартия страни. След това отстранете хартията и покрийте останалото място с настърган белтък. Салатата може да бъде гарнирана и с билки или части зеленчуци.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР