Вконтекста на силни сътресения на пазара на криптовалути, положението на

...
Вконтекста на силни сътресения на пазара на криптовалути, положението на
Коментари Харесай

Богатството на криптомилиардерите се стопява

Вконтекста на мощни разтърсвания на пазара на криптовалути, ситуацията на криптомилиардерите става все по-напрегнато , осведоми Пи Ей мидиа (PA Media).

Не бива да се не помни, че новите криптомилиардери съставляват търсена клиентела за доста браншове от стопанската система, изключително американската, в това число при недвижимите парцели или първокласните артикули . Става въпрос за евентуална загуба на стойност, защото главната част от положението на тези криптомилиардери са криптовалути и акции в фирмите им, а при някои от тях даже токенизирани акции. Веднага се сещаме за Илон Мъск, чиято компания, "Тесла " (Telsa), съхранява всичките си биткойни от една година в хазната си.

Кои обаче са криптомилиардерите, които може да пият по една студена вода? Например платформата за търговия с криптовалути "Койнбейс " (Coinbase) е изгубила 27 % през вчерашния ден след публикуването на резултатите и вероятностите ѝ. Състоянието на двамата ѝ създатели се е стопило - персоналното благосъстояние на Брайън Армстронг от 14 милиарда $ през ноември до малко над 2,2 милиарда $ през вчерашния ден, съгласно показателя за милиардерите на Блумбърг. Това е разумно, защото той има 16 % от капитала, както и доста криптовалути.

Биткойнът спадна под 27 000 $ , а огромната ликвидация на криптовалута продължава с цялостна мощ, заяви по-рано през днешния ден Си Ен Би Си.

Другият съосновател на "Койнбейс ", Фред Ерсъм, някогашен чиновник в "Голдман Сакс " (Goldman Sachs), е изгубил 60 % от положението си от началото на годината и то към този момент е 1,1 милиарда $. Същото се случва с създателите на конкурентни платформи за търговия с криптовалути като Еф Ти Екс (FTX) - нейният началник Сам Банкман-Фрайд е изгубил 50 на 100 от персоналното си благосъстояние от края на март и то е спаднало до 11,3 милиарда $.

От своя страна братята Винкълвос, създатели на платформата "Джемини " (Gemini) , са изгубили всеки по 2,2 милиарда $ или 40 % от персоналното им положение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР