Включването на фирма на олигарха Аркадий Ротенберг в голям проект

...
Включването на фирма на олигарха Аркадий Ротенберг в голям проект
Коментари Харесай

Бившият партньор на Путин по джудо накара Shell да се изтегли от голям проект в Русия

Включването на компания на олигарха Аркадий Ротенберг в огромен план в Русия е прогонил британско-холандския колос Shell, написа Reuters.
Концернът щеше да строи огромен цех за втечняване на природен газ дружно с " Газпром ", само че в сряда (10 април) разгласи, че се отдръпва. Shell работи 3 години по плана, който е на стойност над 18 милиарда $. Истинската причина за решението на концерна е, че не са били съветвани за включването на компанията на Аркадий Ротенберг, осведоми БГНЕС.
Милиардерът и някогашен спаринг-партньор по джудо на Владимир Путин е в лист със глобени от Съединени американски щати лица поради съветската интервенция в Украйна.
Според два източника на Reuters, " Газпром " присъединили в построяването на завода компанията " РусГазДобыча ", не известили Shell и най-после показали присъединяване на свързаната с Ротенберг компания като приключен факт.
Shell се страхувала, че в случай че останат в плана, могат да попаднат под ударите на американските наказания. Това демонстрира какъв брой непредсказуем е бизнеса с Русия, даже за Shell, която има дългогодишна история на работа в страната.
Освен това включването на " РусГазДобыча " е симптом, че Аркадий Ротенберг и брат му Борис, който също е в " черния " лист на Съединени американски щати, уголемяват бизнеса си в енергийния бранш. Досега двамата печелеха най-много от държавни поръчки за огромни строителни обекти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР