Включването на България в списъка на Русия с неприятелски държави

...
Включването на България в списъка на Русия с неприятелски държави
Коментари Харесай

Румен Радев кани Путин и Зеленски да преговарят в България, поставя и условия

Включването на България в листата на Русия с вражески страни е неуместно решение. Това разяснява президентът Румен Радев от Русе, където посети пункта на БЧК, където посрещат бежанци от Украйна. Държавният глава изясни, че е разумно да има среща сред президентите на Русия и Украйна и добави, че България има съображение да бъде място за такива договаряния.

„ Надявам се тя да стане. От двете страни от ден на ден осъзнават, че войната не е решение. Мир не се печели с експанзия ”, акцентира Радев.

„ България има съображение да бъде място за едни такива договаряния. Това би трябвало да стане в съгласуваност с Европейския съюз ”, посочи президентът.

Радев прикани депутатите за законодателни промени. Всички са доста удовлетворени и признателни от грижата. само че питат: Мога ли да остана в България, мога ли да работя в България, може ли децата ми да вървят тук на детска градина и учебно заведение, изясни Радев. И прикани ръководещите да работят в тази посока.

Надявам се тази рецесия да задейства 47-ото Народно заседание. Проблемът с бързото издаване на документи за идентичност на хора от нашата историческа диаспора да бъде бързо задвижено, уточни президентът. Те да имат правата на всеки български жител – това е наш дълг и би трябвало да е част от нашата демографска политика, настоя той.

Радев благодари на община Русе, провела непрекъснато дежурство на своите чиновници, и на доброволците, които посрещат бежанците, влизащи у нас от Румъния. На украинските жители се обезпечава помощ на място с топли питиета и храна, организация на превоз, информация и съвещания по какъв начин да останат в страната ни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР