Вкиснатото ябълково вино, каквото всъщност е на практика ябълковият оцет,

...
Вкиснатото ябълково вино, каквото всъщност е на практика ябълковият оцет,
Коментари Харесай

Ябълковият оцет се смята за панацея

Вкиснатото ябълково вино, каквото в действителност е на процедура ябълковият оцет, е доста потребно, има по-богат усет от елементарния оцет, както и по-голяма хранителна стойност.

Освен органични киселини в ябълковия оцет има захари, фенолни субстанции и над 15 типа аминокиселини.

Калият, който се съдържа в ябълковия оцет, е доста потребен за хората, които желаят да предпазят сърдечно-съдовата си система от болести, а ябълковата киселина подтиква обмяната на веществата.

Сред народа битува мнението, че ябълковият оцет е доста потребен за здравето и това е по този начин, само че се отнася единствено до натуралния, а не рафинирания артикул.

За намаляване националните медици поучават да се пие по 1 чаша топла вода на гладно, в която е добавена 1 супена лъжица ябълков оцет.

Смята се, че при болест и висока температура, в случай че се намаже кожата със слаб разтвор на ябълков оцет, температурата ще спадне. Вода и ябълков оцет в съответствие 20 към едно укрепват косата.

Водата би трябвало да е хладка, тъй като другояче разтворът се трансформира във вряща киселина.

 Видове оцет

При грип и ангина може да се прави гаргара на гърлото с разтвор от хладка вода и ябълков оцет. Той е потребен при артрит, астма и бъбречни болести.

Благодарение на високото равнище на пектин той понижава неприятния холестерол. Но би трябвало да има мярка, тъй като ябълковата киселина в мощни концентрации и честа приложимост може да провокира гноен колит и даже цироза на черния дроб. Не би трябвало да се не помни и фактът, че оцетът разяжда зъбния гланц.

Можете да си приготвите ябълков оцет в домашни условия, в случай че желаете да сте сигурни, че ползвате естествен артикул. За задачата вземете 900 г ябълки, 1 л вода, 200 г мед, 10 г квас.

Измийте ябълките, изчистете ги от сърцевината и ги настържете на едро ренде. Долейте в пюрето вряла поизстинала вода, 100 г мед и маята. Излейте в дървен, стъклен или глинен съд с необятно гърло и оставете на мрачно топло място за 10 дни.

Два пъти на ден разбърквайте кашата с дървена лъжица. Накрая прецедете през марля и на всеки литър получен сок прибавете по 50 г мед, прелейте в съд с необятно гърло, завържете с марля и сложете на мрачно топло място за 40 дни.

Ферментацията е завършила, когато към този момент не се образуват мехурчета, а течността не е мътна. На повърхността може да се образува пяна, която е още по-лечебна от самия оцет.

След като е подготвен, оцетът се прецежда, разлива се в бутилки и се затваря. След няколко месеца на дъното на бутилките може да се образува наслойка, само че тя не скапва качествата на оцета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР