Вкарваме закон за 1 лев партийна субсидия за глас. Това

...
Вкарваме закон за 1 лев партийна субсидия за глас. Това
Коментари Харесай

1 лев субсидия за партиите

Вкарваме закон за 1 лев партийна дотация за глас. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти след среща с ПГ на ГЕРБ в Народното събрание.

" Много се наслушахме на популизъм. Ще стане най-после като в Чехия в доста страни милиардерите да са и министър председатели - няма да мине доста време и партиите ще станат благосъстоятелност на предприемачите. Но нали знаете, в една полуда, който се разгласи против лудите, самичък го афишират него за вманиачен. Затова през вчерашния ден взехме решение на Министерския съвет, издадохме разпореждане, входирахме го нощес в Парламента, събрахме се сутринта с групата, с цел да го защитят и вкарваме закон за 1 лев партийна дотация. Да забележим тогава по какъв начин ще се оправят партиите на идващите избори, по какъв начин ще заплащат, по какъв начин ще заплащат на социолози и политолози. Сиреч няма да понасям повече върху ГЕРБ да се упражнява който и да било. Толкова са ми ясни тези игрички - те да са хубавите. Аз бих на изборите помните като кмет без 1 лев, без партия, без нищо “, съобщи Борисов.

По думите му със спестените пари ще се строят детски градини и ясли.

Обмисляме да създадем по този начин, че да отпадне данъкът върху книгите, сподели още министър председателят. Там можем да създадем да няма налог, тъй като образованието постоянно ни е било приоритет. И в този мандат се дадоха толкоз пари за обучение, за училищен заплати, че това е капчица в морето – данъкът върху книгите “, съобщи Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР