ВизиткаРосен Христов е завършил Международни икономически отношения в САЩ. Той

...
ВизиткаРосен Христов е завършил Международни икономически отношения в САЩ. Той
Коментари Харесай

Росен Христов: Има политическо решение в Русия "Газпром" да не работи с нас

ВизиткаРосен Христов е приключил " Международни стопански връзки " в Съединени американски щати. Той живее и работи дълги години в разнообразни страни - Съединени американски щати, Мексико, Русия, арабските страни, Гърция, Франция, като се занимава със покупко-продажби за придобиване и преструктуриране на компании от разнообразни промишлености, в това число и енергетика. Работил е и в италианската " Енел ", само че не директно в енергийния бизнес на сдружението, а в звеното за преструктуриране на новопридобити компании в Гърция, Франция и Русия. Росен Христов беше назначен за длъжностен министър на енергетиката на 2 август.
Приятели са ми разказвали, че би трябвало да внимаваш в случай че се разхождаш по улицата, когато се образува длъжностен кабинети в България, защото могат да те издърпат и да те създадат министър без да очакваш. Така ли станахте министър и Вие?
Не. Сигурен съм, че президентът Радев не избира на инцидентен принцип от улицата. Подбира се деликатно, а в тази ситуация имаше няколко претенденти, които бяха селектирани на база на квалификациите им. Вас какво ви прави дипломиран? Сериозен опит в енергийната промишленост на интернационално равнище - това беше моето предимство против другите претенденти. Търсеше се човек, който може да приложи интернационален стандарт на работа в министерството. Другото нещо, което оказа помощ в избора е опитът ми в спешния мениджмънт, поради обстановката в България сега това би било нужно. Откъде сте черпили интернационалния си опит? Реклама Например, от работата ми в италианската компания Enel в Италия, Русия, Гърция, Франция и Латинска Америка. Колко време живяхте в Русия? Пет, шест години живях. От по кое време до по кое време? От 2009-10 година до 2016-17г. Въпреки че бях основан в Русия, не работех там от самото начало, защото имах интернационалните планове. Все отново главната ми задача беше точно в Русия и офисът ми беше там. Първоначално бях в Рим и през 2009-10 година след една огромна договорка на компанията, бях изместен. След това отидох в друга компания - Dietsmann, като бях виновен за Латинска Америка. Пътувах натам всяка година, само че въпреки всичко пазех връзки с Русия и Източна Европа. Да сменим тематиката към вашето обучение? Къде сте учили? Учих интернационалните стопански връзки в Съединени американски щати. Кой университет? Реклама Калифорнийския университет Кой тъкмо? Сан Диего. Кога тъкмо сте живели в Съединени американски щати? В интервала 2005-2007 година Тоест е била магистърска степен? Да, магистър. Преди това съм приключил бакалавър. През 2000 г също бях основан в Съединени американски щати. Също по този начин живях в Дубай. Така че имам много опит. Работили сте като капитан на катамаран?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР