Визитата на US президента е обявенаПротиворечиви източници насаждат напрежениеВзимането на

...
Визитата на US президента е обявенаПротиворечиви източници насаждат напрежениеВзимането на
Коментари Харесай

Путин среща Байдън през юни в Европа?

Визитата на US президента е оповестена
Противоречиви източници насаждат напрежение

Взимането на дефинитивно решение за срещата зависи от доста фактори

Възможно е съветският президент Владимир Путин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да се срещнат през юни на европейска територия, съобщи чиновник на Кремъл, представен от осведомителната организация РИА Новости и Ройтерс. Служителят, Юрий Ушаков, разясни, че към момента не е взето твърдо решение за провеждането на срещата. Според европейски дипломатически източници, първата визи на Байдън от тази страна на Атлантика като президент на Съединени американски щати ще обхване Англия и Белгия, където са седалищата на Европейски Съюз и НАТО.
Според европейски дипломатически източници, първата аудиенция на Байдън от тази страна на Атлантика като президент на Съединени американски щати ще обхване Англия и Белгия, където са седалищата на Европейски Съюз и НАТО.

Взимането на дефинитивно решение за срещата зависи от доста фактори, сподели още Ушаков, който беше дипломат на Русия в Съединени американски щати от 1998 до 2008 година Той посочи, че от американска страна има сигнали за желание за провеждането на среща сред двамата водачи, само че означи, че не се водят разисквания на работно равнище за организирането на сходно събитие.

Отделно от Ушаков, съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи пред РИА Новости, че предлагането на Байдън за среща с Путин е било възприето положително и сега се обмисля, отбелязва Ройтерс.



Отделно от Ушаков, съветският външен министър Сергей Лавров, съобщи пред РИА Новости, че предлагането на Байдън за среща с Путин е било възприето положително и сега се обмисля.

В петък предходната седмица Белият дом също заяви, че през юни Джо Байдън ще участва на срещата на върха на Г-7 във Англия и срещите на върха на НАТО и Европейския съюз в Брюксел.

Австрия и Финландия към този момент изявиха интерес да бъдат домакини на възможна среща Байдън-Путин.

По-рано този месец Байдън организира телефонен диалог с Путин за да понижи напрежението, провокирано от скупчването на съветски войски на границата с Украйна, и му предложи среща, на която да обсъдят противоречивите въпроси, напомня Ройтерс.

Отношенията сред Русия и Съединени американски щати се утежниха още повече, откакто предишния месец в изявление с публицист американският президент Байдън изрази единодушието си с изказванието, че Путин е “убиец”, отбелязва Ройтерс.

Въпреки митингите на Москва, Съединени американски щати вкараха този месец серия от нови наказания против Русия поради хипотетичната є интервенция в американските президентски избори предходната година, хакерските атаки, експанзията против Украйна и други прояви, които намират за злонамерени, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР