Визитата на папа Франциск в България е важно събитие и

...
Визитата на папа Франциск в България е важно събитие и
Коментари Харесай

Папа Франциск диша само с един бял дроб

Визитата на папа Франциск в България е значимо събитие и самопризнание за нашата страна, без значение, че множеството от нас принадлежат към Източноправославната черква. Франциск е звезда в международните медии, модернист във Ватикана, парий измежду водачите на римокатолическата черква, симпатяга и футболен почитател. Но това ли е всичко, което знаем за папата? „ Стандарт “ се зае да осветли този въпрос, като ви дава някои забавни – познати или непознати – обстоятелства за римския понтиф…

Няма спор, че папата има огромно сърце и по тази причина всички вярващи го обичат доста. Но доста малко знаят, че той диша единствено с един бял дроб . Другият е бил отстранен още в младежките му години, откакто е страдал от зараза. Невероятно по какъв начин един усложнен в дишането 78-годишен мъж наподобява по този начин удивително добре в здравословен проект!

Като същински аржентинец папата е огромен обожател на тангото .

Франциск доста харесва книгите на Дж.Р.Р. Толкин . Особено обичани негови герои са Фродо и Билбо, които той употребява като образец за изпълнени с вяра герои, призовани да извървят пътя в една трагична борба сред положителното и злото.

 Едва 12-годишен Франциск се влюбва в момиче от своя квартал. Казал й: „ Ако не се оженя за теб, ще стана духовник. “ Е, папата спазил обещанието си…

Като младеж папата играл баскетбол (повлиян от татко си – също разпален по баскетбола). Затова и, с изключение на футболните, постоянно му подаряват баскетболни тениски, а своя персонална такава с номер на състезател е получил от тима на „ Бостън Селтикс “.

Като кардинал и явно разпален по готвенето, Франциск избрал самичък да готви манджите си в своя дребен апартамент в центъра на Буенос Айрес. Вече папа, той тайничко посещата кафетерии в Рим и похапва с посетителите за тяхно огромно удивление.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР