Визита на председателя на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в Унгария

...
Визита на председателя на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в Унгария
Коментари Харесай

Какво прав лидера на ВМРО-ДПМНЕ при Орбан? Евроинтеграция или инструктаж

Визита на ръководителя на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в Унгария разпали духовете в Северна Македония. Заедно със зам.-председателя на партията Александър Николоски те се срещнаха с премиера на Унгария и ръководител на партия ФИДЕС Виктор Орбан, заяви Мицкоски на своя Facebook профил.

На срещата е била разисквана евроинтеграцията на Република Северна Македония.

“Изтъкнах позицията на ВМРО-ДПМНЕ и македонския народ, че интеграцията е нужна, само че тя би трябвало да бъде почтена и със опазване на идентичността на народа “, написа Мицкоски.

На срещата е било маркирано, че Република Северна Македония и Европейски Съюз са изправени пред най-тежката зима в историята, с огромни компликации във връзка с енергийните доставки.

“Отбелязахме, че държавното управление в (Северна) Македония не подхваща нужните стъпки за справяне с енергийната рецесия, въглища, мазут, газ и петролни артикули не се обезпечават в точния момент, само че когато пристигна пикът на рецесията, ще се дават няколко пъти по-големи суми от това, което би могло да се изразходва, в случай че същите тези запаси бяха обезпечени в точния момент “, написа Мицкоски

В Будапеща от 2018 година живее някогашният ръководител на ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър председател на Република Северна Македония Никола Груевски, който е с няколко присъди за корист със служебно състояние и нелегално финансиране на партията, а след последното дело съдът постанови да бъде иззета централата на ВМРО-ДПМНЕ, напомня Българска телеграфна агенция.

Груевски избяга в Унгария и Орбан го одобри като политически емигрант.



На конференция депутатът от ръководещата СДСМ Мартин Костовски разяснява, че “Мицкоски още веднъж е в Будапеща, евентуално за нови указания от ментора си Груевски във връзка с поискания от тях референдум “.

“Мицкоски и Апасиев (лидерът на „ Левица “) се провалиха в желанията си, провалиха се лъжите и черните им сюжети, а в този момент се пробват да основат нови спънки по европейския път на страната. Всичко, е тъкмо назад на това, което твърдеше Мицкоски - няма българизация, няма асимилация, започнахме договарянията с Европейски Съюз с чист македонски език и непокътната еднаквост “, сподели Костовски.

ВМРО-ДПМНЕ се захвана да провежда за така наречен френско предложение з започване на договаряния на Скопие за участие в Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР