Вицешампионът от предишното световно първенство по футбол Хърватия се класира

...
Вицешампионът от предишното световно първенство по футбол Хърватия се класира
Коментари Харесай

Хърватски вратар спря героичния поход на Япония

Вицешампионът от предходното международно състезание по футбол Хърватия се класира трагично за 1/4-финалите на Мондиал `22 в Катар. В първия дуел на шампионата, който не завърши в постоянното време, " ватрените " отстраниха сензацията Япония след осъществяване на дузпи.

След 90 минути игра на ст. " Ал Джануб " в Ал Уакра резултатът беше 1:1. Японците откриха посредством Дайзен Маеда в 43-тата мин., а хърватите изравниха с попадение на Иван Перишич в 55-ата. Съотношението на силите се резервира и двете продължения, в които и двата състава имаха своите шансове, само че никой не съумя да осъществя нов гол.

При неизбежните дузпи в воин се трансформира хърватският вратар Доминик Ливакович. Стражът на " Динамо " (Загреб) отрази първите два удара на японците, изпълнени от Такуми Минамино и Каору Митома, а след това хвана и изстрела на четвъртия реализатор - капитана Мая Йошида.

Междувременно Никола Влашич и Марсело Брозович вкараха за 2:0, а лекомислен шут в гредата на Марко Ливая върна за малко интригата, преди Марио Пашалич да постави точка на дуела с тъкмо изпълнена четвърта дузпа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР