Вицешампионът от миналия сезон Швейцария се класира за полуфиналите на

...
Вицешампионът от миналия сезон Швейцария се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Швейцария се класира за полуфиналите на отборния турнир по тенис за жени Били Джийн Къп

Вицешампионът от предишния сезон Швейцария се класира за полуфиналите на отборния шампионат по тенис за дами " Били Джийн Къп " в Глазгоу след победа над Канада в последния мач от група " А " на конкуренцията. 



Виктория Голубич завоюва първия сингъл против Бианка Андрееску с 2:6, 6:3, 6:4, а по-късно олимпийската шампионка от Токио 2020 Белинда Бенчич се наложи над Лейла Фернандес с 6:0, 7:5 и донесе неизпълним задатък от 2:0 триумфа преди мача на двойки сред Бенчич и Голубич против Фернандес и Габриела Дабровски, който остана без значение за крайния победител.

Така девойките на капитана Хайнц Гюнетхард си осигуриха първото място в групата, откакто в първия си дуел надвиха и над Италия с 3:0. Канада остана на второто място с едвам победа и една загуба, а " Скуадрата " приключи на последната трета позиция без триумф.

На полуфиналите швейцарките чакат спечелилия в група " D ", който ще бъде избран довечера след последния мач от първата фаза на шампионата сред Чехия и Съединени американски щати. Двубоят е повтаряне на финала на шампионата от 2018 година, когато чехкините победиха с 3:0.

В другия полуфинал ще се срещнат домакинът Англия и Австралия.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР