Вицепрезидентката Илияна Йотова посочи в интервю за Нова телевизия, че

...
Вицепрезидентката Илияна Йотова посочи в интервю за Нова телевизия, че
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Няма защо да не се доверим на Бойко Рашков

Вицепрезидентката Илияна Йотова уточни в изявление за Нова телевизия, че няма учредения, заради които да не се довери на вътрешния министър Бойко Рашков по отношение на изнесените данни за огромни схеми към строителството на автомагистрала „ Хемус ”. Той е виновен човек, сподели Йотова за Рашков.

„ По-големият въпрос е какво ще се случи оттук-нататък и дали ще се стигне до разплитането на цялата истина. Да се заприказва с съответни имена, както на хора, по този начин и на компании. Да не остава всичко още веднъж заметено под килима. С някакви „ анонимни герои ”, посочи вицепрезидентът и претендент за втори мандат като вице на " Дондуков " 2.

Разкритията тя асоциира с кино лентата „ Да изчезнеш за 60 секунди ”. „ В случая става въпрос за 60 млн. не коли, а чували с пари. Това обаче би трябвало да е надалеч от шегата, тъй като този сюжет припомня най-силните години на мафията в Италия.

Илияна Йотова беше безапелационна, че по никакъв метод президентската институция не е била известена за информацията, която Рашков изнесе. „ Ние бяхме на обиколка в страната и непрекъснати срещи. Аз не съумях да се чуя с министъра ”, посочи тя. Според нея топката в този момент е в Прокуратурата.

Що се отнася до импортираните в допълнение машини за гласоподаване Йотова сподели: „ Те не са един чувал пари, нито едно куфарче. Това е едно голямо количество, което най-вероятно си е импортирано напълно легално през границата, митниците. Има служби за сигурност, на които имам вяра ”, сподели вицепрезидентът.

„ Друг е въпросът, че изявленията, изказванията на компания „ Сиела ” не са безапелационни. Бих споделила, че са спорни. Очаквам по-конкретен и явен отговор. Фирма „ Сиела ” не е каква да е в българската политика. Нека напомним, че още след 2014 година това беше компанията, която наемаше машините за гласоподаване, защото те бяха опит. А по-късно печелеше и търговете за благосъстоятелност на машини. Очаквам малко по изрично мнение от страна на компанията и ЦИК ”, уточни Йотова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР