Вицепрезидентът на САЩ поиска още и създаването на единен център

...
Вицепрезидентът на САЩ поиска още и създаването на единен център
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп поиска $15 милиарда за информационна безопасност

Вицепрезидентът на Съединени американски щати изиска още и основаването на обединен център по кибербезопасност.
Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска заделянето на голямата сума от $15 милиарда за обезпечаване на осведомителната отбрана на страната. Това съобщи вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс (Michael Pence) в речта си на форума по кибербезопасност.

„Ние към този момент осигурихме главното финансиране на нашата кибербезопасност. Миналата година отделихме още 1,2 милиарда за цифрова отбрана, а за 2019 година ще са ни нужни $15 милиарда за отбрана от кибероръжията. Ние продължаваме взаимната работа с Конгреса с цел да осигурим ресурсите, нужни за отбраната на нашия народ от заканите, с които се сблъскваме в цифровата сфера“ – съобщи вицепрезидентът.

Той сподели още, че е належащо основаването и на обединен център по осведомителна сигурност.

„Този проблем желае освен това от финансиране. Америка има потребност от център по кибербезопасност. Ние призоваваме Сената на Съединените Американски Щати да последва образеца на Камарата на представителите на Съединени американски щати и до края на тази година да показа и одобри законопроект за основаването на нова организация под управлението на министерството за вътрешна сигурност. Време е за основаването на Агенция по осведомителна сигурност и отбрана на инфраструктурата„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР