Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Борислав Кьосев призна,

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Борислав Кьосев призна,
Коментари Харесай

Вицепрезидент на волейбола: Лазаров може би ще си тръгне, но не бива така

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Борислав Кьосев призна, че централата има насъбрани финансови отговорности. Легендата на ЦСКА и националния тим обаче отхвърли организацията да е в " на практика банкрут ", каквото изказване направи един от представителите на инициативния комитет за събаряне от власт на президента Данчо Лазаров - шефът на " Левски " Владимир Николов.

" Федерацията работи добре, може да се желае още, само че не считам, че е във банкрут. Има отговорности, само че те не са, тъй като не са вярно изразходвани или са погрешно планувани. Те са въз основата на една друга система, която идва въз основата на Министерството на спорта. Не считам, че става дума за един милион лв., не съм толкоз във вътрешността в нещата, само че съгласно мен се прави всичко допустимо федерацията да съществува ", изясни Кьосев пред " Диема спорт 2 ".

Междувременно от спортното министерство оповестиха пред " Дневник ", че е назначена инспекция на БФВ за интервала 2015-2019 година " за организационното положение на федерацията и за разходването на финансовите средства, предоставени на федерацията от ММС ". Министър Красен Кралев пък написа във Facebook, че ведомството следи " изключително деликатно процесите, които протичат във волейболната федерация ".

" Ако страната се намеси със промяната на управлението, ще стане като с футбола. Но страната е длъжна да управлява финансите, които постъпват във федерацията - разяснява Кьосев, след което разяснява и отправените обвинявания към БФВ за използване на рекет по отношение на клубовете. - Ако някой е застрашен, пребит и вързан, да излязат, ние да им се простим, само че няма такива клубове. Най-почтеното е да се седне на масата и да водят договаряния. Цял свят почита Данчо Лазаров. Той може би ще се отдръпна от този пост, само че не е този методът да бъдем изгонени от федерацията. Това ще срине имиджа на волейбола ни. "

Вчера от опозицията оповестиха, че ще разгласят името на своя претендент за нов президент на БФВ на нарочна конференция идната сряда (27 ноември).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР