Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5

...
Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5
Коментари Харесай

Йотова посети изграждания от фондация „За нашите деца“ Комплекс за ранно детско развитие

Вицепрезидентът Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България, беше посетител на фондация „ За нашите деца “ и се срещна с изграждащия се сложен център за ранно детско развиване. Това оповестиха от прессекретариата на президента. Дейността на неправителствената организация е обвързвана с обезпечаването на сигурна фамилна среда и благоприятни условия за пълноценно развиване и щастливо детство за всяко дете.

В края на август ще бъде осъществена фантазията на управлението и екипа на фондацията постройката на някогашния Дом за медико-социални грижи за деца „ Св. София “ да се трансформира в актуален Комплекс за ранно детско развиване. Изпълнителният шеф Иванка Шалапатова и екипът на фондацията срещнаха вицепрезидента с дейностите по преобразяването.



Комплексът ще дава грижа и поддръжка за децата и техните родители. Освен в този момент функциониращите Център за социална поддръжка и Център за приемна грижа, в него ще бъдат разкрити и две нови услуги – Дневен център за деца/младежи с увреждания и втори Център за социална поддръжка, в които ще се подтиква развиването на децата.

Йотова към девойките от „ Посланик за един ден “: Говорете на висок и самоуверен глас, не се опасявайте да променяте

Проектът се реализира макар редица административни спънки, с помощта на упоритостта на „ За нашите деца “ и на съидейниците ѝ, чийто брой всяка година нараства. Средствата за преобразяването на постройката са от дарения. Каузата на миналогодишната 10-ата юбилейна „ Вечер на добродетелите “, която се организира под патронажа на вицепрезидента Йотова, бе точно построяването на комплекса.

Иванка Шалапатова показа и проектите за превръщането на най-старото сиропиталище в България – домът „ Рада Киркович “ в Пловдив, също в Комплекс за ранно детско развиване.



На срещата бяха разисквани политиките за предварителна защита на изоставянето, както и законодателството, свързани със закрилата и правата на детето и даването на обществени услуги.
За първите пет месеца на тази година поддръжка от фондация „ За нашите деца “ са получили над 840 деца и фамилии. От занемаряване в родилното поделение са избавени 8 бебета.

Гост на фондацията дружно с вицепрезидента беше и посланикът на Индонезия в България Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид, която също поддържа идеите на „ За нашите деца “.

Посланикът на Индонезия с впечатляващ подарък за вицепрезидента Йотова
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР